Vijesti Privreda „MB Motors“ Derventa među 50 najbržerastućih kompanija u BiH

„MB Motors“ Derventa među 50 najbržerastućih kompanija u BiH

0

Prema završnim računima i prijavljenim prihodima za 2020. godinu u “Top 50 brzorastućih kompanija” u BiH na 30. mjestu nalazi se i derventsko preduzeće MB Motors d.o.o. čiji je osnivač i vlasnik Balešević Milanko, objavile su ugledne Poslovne novine.

Firma MB Motors d.o.o, osnovana 2014. godine, u početku se bavila prodajom motornih vozila, da bi potom djelatnost proširila na servisiranje i održavanje motornih vozila u poslovnoj jedinici Servis “Polje”, te na investiranje u stanogradnju u opštinama Derventa i Šamac.

U sektoru stanogradnje tokom protekle četiri godine u Derventi smo izgradili više od 120 stanova i poslovnih prostora. Osim stambeno-poslovnih objekata Vila Park, Vila Medika 1, Vila Medika 2, Stambenog kompleksa “Sorelle”, stambeno poslovnog objekta “Nova” u Šamcu, ove godine planiramo izgradnju stambene zgrade u Banja Luci i otvaranje sportsko-rekreativnog centra sa “balon” salom u Derventi, kažu u ovom preduzeću.

Njemačka AFT Bosnia, preduzeće koje posluje u Živinicama, najbrža je rastuća kompanija u Bosni i Hercegovini u 2020. godini, a bavi se proizvodnjom autodijelova.

Poslovne novine navode da su ukupno ova preduzeća tokom 2019. ostvarile prihod od ukupno 11 milijardi KM, izvoz od 1,6 milijardi KM, dobit od 990 miliona KM, te da su zapošljavale 57.800 radnika.

Najviše “brzorastućih” kompanija dolazi iz Banja Luke, sarajevska opštine Novi Grad i Mostara.

 

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here