Vijesti Kultura i obrazovanje Derventski “Mikrofin” pomaže školama

Derventski “Mikrofin” pomaže školama

0

Osnovna škola „Petar Kočić“ iz Šibovske kod Prnjavora jedna je od najstarijih škola na području ove regije, ali uprkos dugoj tradiciji, dijeli probleme velikog broja škola u Bosni i Hercegovini, a to je nedostatak osnovnog školskog materijala.

Nastavnica biologije Jelena Milinčić Sarić obratila se za pomoć filijali Mikrokreditnog društva Mikrofin u Derventi imajući u vidu brojne akcije pomoći školama koje ovo društvo organizuje.

Naša škola nema sredstava za nabavku mikroskopa, a bez njih ne samo da nadarena djeca nemaju priliku da unaprijede svoja znanja i vještine nego nam je praktično onemogućeno izvođenje
redovne nastave iz predmeta biologije. Hvala Mikrofinu što nas je uvrstio u svoj program donacija, istakla je Sarić.

Donaciju vrijednosti oko 1000 konvertibilnih maraka uručio je Ljubomir Mijić, šef filijale Mikrofina u  Derventi.

Rado smo se odazvali pozivu škole jer želimo pomoći ustanovama koje se bave našom djecom da obezbjede najbolje uslove za rad. Nadamo se da će oprema obogatiti nastavni proces te istovremeno učenicima olakšati usvajanje novih znanja, istakao je Mijić.

Predstavnici Mikrofina obradovali su danas i učenike Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz mjesta Donji Vijačani poklonivši im sportsku opremu za predmet fizičkog vaspitanje.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here