Vijesti Privreda Derventski privrednici u Vladinom Savjetu za strane investitore

Derventski privrednici u Vladinom Savjetu za strane investitore

0

Vlada Republike Srpske je krajem prošle godine imenovala članove Savjeta za strane investitore Republike Srpske među kojima se nalaze i derventski privrednici Zoran Tošić i Radovan Pazurević.

Savjet čini 19 članova, među kojima je ministar preduzetništva Vjekoslav Petričević, te predstavnici ministarstava finansija, energetike i rudarstva, evropskih integracija i međunarodne saradnje, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, trgovine i turizma, te naučno-tehnološkog razvoja i visokog obrazovanja.

Članovi savjeta su gradonačelnici Banjaluke Draško Stanivuković, Bijeljine Ljubiša Petrović, Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i Gradiške Zoran Adžić i Trebinja Mirko Ćurić, te predstavnici „Telekomunikacija RS“, ETF „Stanari“ i „Acelor Mitala“ i Privredne komore.

Mandat članova traje dvije godine, a za rad u Savjetu ne dobijaju naknadu.

Inače, Savjet za strane investitore Republike Srpske je savjetodavno tijelo Vlade, koje je osnovano radi pomaganja i podsticanja stranih ulaganja i unapređivanja ukupnog poslovnog ambijenta za strane ulagače u Republiku Srpsku, kao i radi potpunije koordinacije i saradnje institucija republičkog i lokalnog nivoa u oblasti stranih ulaganja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here