Vijesti Kultura i obrazovanje Derventski prosvjetni radnici obilježili praznik Svetog Save – FOTO

Derventski prosvjetni radnici obilježili praznik Svetog Save – FOTO

0

Više od 250 prosvjetnih radnika, zaposlenih u obrazovnim institucijama i njihovih gostiju obilježilo je večeras Svetosavsko veče prosvjetnih radnika, upriličenom povodom školske slave i praznika Svetog Save.

Domaćin ovogodišnjeg, jedanaestog po redu, druženja je OŠ “19. april”.

Ono što me posebno ispunjava jeste to što je Derventa bila prva koja je na ovaj dan obilježila Svetog Savu, a onda su to započele i druge opštine po ugledu na nas. Bilo bi lijepo kada bi i u drugim branšama svi mogli da se okupe barem na jedan dan poput nas prosvetara, istakla je direktorica škole Elvira Miljić, te dodala da je važno da se nastavi putem svetosavlja.

Načelnik opštine Milorad Simić naglasio je da su se na jednom mjestu okupili oni koji mladima prenose znanje i vaspitanje.

– Obrazovanje je stub društva i države, a ovi ljudi se bore da to bude na visokom nivou, uprkos svim poteškoćama. Želim da kroz svoje djelovanje pokažu zajedništvo, od predškolskog do visokog obrazovanja, jer je najsrećniji prosvetni radnik onaj kojeg učenik nadmaši, poručio je Simić.

Pored zaposlenika osnovnih škola “Nikola Tesla” i “19. april”, SŠC “Mihajlo Pupin” i Stručne i tehničke škole, te centra “Budućnost”, svečanosti su prisustvovali pravoslavni sveštenici, rukovodstvo opštine predvođeno načelnikom Miloradom Simićem i predsjednikom SO Derventa Marjanom Kljajićem, narodni poslanik Igor Žunić i drugi gosti.

Naredne godine organizaciju druženja preuzima Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here