Vijesti Politika Derventski socijalisti obilježili 18 godina od formiranja

Derventski socijalisti obilježili 18 godina od formiranja

0

Na svečanosti koja je upriličena povodom 18 godina od formiranja Socijalističke partije RS u Derventi prisustvovao je predsjednik Socijalističke partije Republike Srpske Petar Đokić, koji je tom prilikom rekao da ova partija ima kapacitete koji su izgrađivani  godinama i da je sposobna  da  samostalno izađe na predstojećim  lokalnim  izborima i da postigne dobre rezultate.

Derventski socijalisti obiljezili 18 godina od formiranja

– Imamo dobru saradnju sa drugim strankama u nekim opštinama, pa ćemo ići sa zajedničkim kandidatom za načelnika opštine jer smatramo da okupljeni oko kvalitetnog kandidata za načelnika možemo imati dobar uspjeh.

Prema njegovim riječima u koaliciju sa drugim strankama će se ići samo kad je u pitanju izbor načelnika opštine, dok će Socijalistička partija samostalno imati svoje odborničke liste. Socijalisti trenutno u Repubčici Srpskoj imaju načelnike u dvije opštine.

– Od predstojećih izbora očekujemo da ćemo u svim opštinama imati veće učešće u vlasti. U opštinama gdje participiramo u vlasti želimo da dobijemo više odbornika a tamo gdje trenutno nema socijalista da to ostvarimo, rekao je Đokić. Prema njegovim riječima od ovih izbora socijalisti žele da otvore novu stranicu razvoja Republike Srpske.

– Iako je aktuelna vlast mnogo učinila na razvoju RS, mi mislimo da to nije dovoljno, istakao je on, naglašavajući da će Socijalistička partija i dalje se zalagati za ideje socijalne pravde i socijalno odgovorne države. Socijalna pravda mora imati dominantan segment ukupne politike RS i BiH bez čega nema stabilnosti i normalnog razvoja.

Predsjednik SP RS Petar Đokić izjavio je da je ekonomska kriza više zastupljena u takozvanom zapadnom svijetu dok se ta kriza manje osjeća u Rusiji, Kini i Indiji zbog čega se zalaže za veću saradnju sa ovm zemljama.

U pozdravnoj riječi, govorio je i predsjednik opštinskog Odbora SPRS Derventa Dušan Rašić, koji je tom prilikom istakao da je SP bila i ostala važan činilac u sveukupnoj opštinskoj politici, ali da bi još više uradili potrebno je da socijalisti imaju i veću zastupljenost u opštinskom parlamentu, što je na sljedećim izborima moguće da se ostvari uz veće angažovanje svih članova partije u radu na terenu.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here