Vijesti Društvo Derventski vašar jedna od najznačajnijih manifestacija

Derventski vašar jedna od najznačajnijih manifestacija

0

Derventski vašar je značajna i prepoznatljiva manifestacija Posavine, koja je privlačna turistima pokazalo je istraživanje javnog mnjenja o poznavanju i privlačnosti manifestacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske u regiji Posavina koje je obavila agencija Ipsos iz Zagreba.

Derventski vasar jedna od najznacajnijih manifestacija

foto: Savko Pećić

Direktor Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“ Damir Kljajić rekao je da je istraživanje, koje je urađeno za potrebe realizacije projekta „Otkrij Posavinu“ pokazalo da je Derventski vašar najpoznatija manifestacija u Bosni i Hercegovini ispitanicima iz Bosne i Hercegovine je, dok su ispitanicima iz Hrvatske najpoznatiji Posavsko kolo, Regata Brod, te Derventski vašar. Za Derventski vašar čulo je 54 odsto ispitanika iz Bosne i Hercegovine, a 34 odsto iz Hrvatske.

Derventski vasar jedna od najznacajnijih manifestacija1

– Hrvatskim ispitanicama su najprivlačnije Kestenijada u Kostajnici, Fišijada u Slavonskom Brodu te Brodsko kolo, a ispitanicima iz Bosne i Hercegovine Regata Brod, Brodsko kolo te Derventski vašar. Za Derventski vašar izjasnilo se 21 odsto ispitanika iz Bosne i Hercegovine i 9,8 odsto iz Hrvatske, rekao je Kljajić.

Derventski vasar jedna od najznacajnijih manifestacija2

Kljajić je dodao da ispitanici iz Hrvatske bolje poznaju manifestacije iz Hrvatske, dok ispitanici iz Bosne i Hercegovine češće poznaju one iz Bosne i Hercegovine. U prosjeku ispitanici iz Hrvatske poznaju nešto više manifestacije nego oni iz Bosne i Hercegovine.

Turistička organizacija opštine Derventa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here