Vijesti Privreda Derventskim pčelarima oprema vrijedna 100.000 maraka

Derventskim pčelarima oprema vrijedna 100.000 maraka

1

Derventskim udruženjima pčelara „Lipa“ i „Zlatna pčela“ danas je uručena oprema za pčelarstvo vrijedna nešto više od 100.000 maraka u okviru treće komponente IFAD projekta.

Iz “Zlatne pčele” su se pohvalili da je udruženje postalo bogatije za dizalicu za košnice, nove vrcaljke, sunčane topionike i drugu opremu vrijednu 50.000 maraka, koju će koristiti 25 pčelara aktivnih u društvu. Od 45 članova “Lipe”, 25 će koristiti rosfrajni program za vrcanje i transport meda vrijedan 64.000 maraka, tako da je taj dio proizvodnje zaokružen, rekli su predstavnici udruženja prilikom predaje opreme.

Zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić zadovoljan je saradnjom opštine sa Međinarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD).

Do sada je zajedničkom saradnjom opštine Derventa, Ministarstva poljoprivrede, IFAD-a i različitih udruženja u Derventu uloženo najmanje million maraka. Jedan takav značajan projekat je vodovod “Lipe”, vrijedan 700.000 maraka, dok je desetak “manjih” projekata, koje je lokalna zajednica takođe podržala, vrijednosti oko 340.000 maraka, pojasnio je Jeftić.

Prošlog mjeseca, preko istog projekta, “Farma Sočanica” dobila je 10 priključnih mašina, a zadruga „Agroposavinafarm“ novi moto-kultivator i gredičar (opširnije OVDJE).

Pomenuta udruženja i opština Derventa učestvovali su u vrijednosti projekta u iznosu od 30 odsto, dok je ostatak finansirao Međinarodni fond za razvoj poljoprivrede (IFAD).

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here