Vijesti Privreda Derventskim privrednicima podsticaji za nabavku opreme i novih tehnologija

Derventskim privrednicima podsticaji za nabavku opreme i novih tehnologija

1

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost na prijedlog rang-liste za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u ukupnom iznosu od 7.000.000 maraka koji Ministarstvo privrede i preduzetništva realizuje sa Svjetskom bankom.

Na javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2021. godini, prijavilo se 267 privrednih subjekata, od čega je 207 privrednih subjekata ispunilo uslove Javnog poziva, među kojima je šest subjekata iz Dervente.

Dodijeljeni podsticaji su u iznosu od 10.400 KM do 73.600 maraka koliko je dobio “Adapter” iz Broda, a derventskom preduzeću “Metalac MBM” odobren je podsticaj od 56.000 KM, “Saninu” 48.000 KM, “Mreži network” 42.400 KM, “Adžić” doo 28.800 KM, “AL-M” doo 28.000 KM, te “Velmainex” doo 28.000 KM.

Podsticaji su namijenjeni za podršku realizaciji investicionih projekata koje realizuju privredni subjekti iz oblasti prerađivačke industrije. Predmet dodjele podsticaja bio je projekat privrednog subjekta koji se odnosi na nabavku savremenih tehnologija i opreme koja nije starija od 12 godina ili razvoj i inovacija, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva.

Podsticajima za direktna ulaganja podržani su projekti privrednih subjekata koji zapošljavaju ukupno 19.862 radnika, što je za oko 330 radnika više u odnosu na broj radnika koje su zapošljavali 31.12.2020. godine, a koji su u nabavku i uvođenje savremene opreme i tehnologije investirali u vrijednosti od oko 64 miliona KM.

Od ukupnog broja prijavljenih privrednih subjekata, odbijeni su zahtjevi 60 privrednih subjekata koji ni nakon zatražene dopune nisu dostavili dokaze o ispunjenosti uslova traženih javnim pozivom.

Kompletnu rang-listu pronađite OVDJE.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here