Vijesti Privreda Derventsko preduzeće kupilo imovinu “Unisa”

Derventsko preduzeće kupilo imovinu “Unisa”

0

Kompanija “Frukta trejd” kupila je imovinu nekadašnje fabrike cijevi “Unis” za 27 miliona maraka, potvrdio je “Glasu Srpske” vlasnik tog trgovačkog lanca Duško Reljić.

Licitacija je protekla fer i korektno. O daljim koracima odlučivaćemo u narednom periodu, rekao je Reljić.

“Frukta trejd” je ranije kupovinom potraživanja postao jedan od najvećih povjerilaca u “Unisu” o čemu je ranije pisao “Glas”. Reljić je tada kazao da to preduzeće ne kupuje ništa a da pri tome nema ozbiljne namjere.

Stečajni upravnik “Unisa” Lazo Đurđević rekao je “Glasu” da su se na današnjem usmenom nadmetanju za imovinu “Unisa” pojavila četiri kupca i naglasio da je najpovoljnija ponuda “Frukta trejda”.

Oni sada imaju rok od 30 dana da uplate iznos koji su ponudili. Dok ne bude uplaćeno ništa nije gotovo, rekao je Đurđević.

On je podsjetio da je na današnjoj, drugoj licitaciji imovina nekadašnjeg privrednog giganta bila ponuđena za 13,5 miliona KM.

Iako je proteklih dana u Derventi boravio šeik Talib bin Sakr al Kašimi, te je i obišao “Unis” i navodno bio zainteresovan za kupovinu imovine nekadašnje fabrike cijevi, Đurđević je rekao da se šeik danas nije pojavio i nije dao ponudu za kupovinu imovine “Unisa”.

“Frukta trejd“ je ponudila 27,2 miliona KM, dok je na drugom mjestu ponuda firme “Feromaster” u iznosu 27,15 miliona maraka. To su dva najpovoljnija ponuđača, istakao je Đurđević.

Problemi u “Unisu” trajali su godinama. Kroz plan finansijskog i operativnog restrukturiranja Fabrike cijevi, koji je usvojen 2017. godine, trebalo je da dugovanja budu izmirena u narednih deset godina, ali ga uprava preduzeća od početka nije poštovala pa je u veoma kratkom roku propao. Stečaj u tom propalom preduzeću otvoren je 17. decembra 2019. godine.

Glas Srpske

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here