Vijesti Kultura i obrazovanje “Derventsko srce 2018”: Izložbom djelića derventske istorije započela tradicionalna manifestacija

“Derventsko srce 2018”: Izložbom djelića derventske istorije započela tradicionalna manifestacija

0

Večerašnjom promocijom knjige Sadudina Čaržića “Šetnja starom Derventom”, te izložbom razglednica Dervente i zbirkom poštanskih maraka posvećenih Olimpijadi u Sarajevu, započelo je deseto izdanje manifestacije “Derventsko srce” u organizaciji IMIC “Zajedno”.

Čaržić, kolekcionar i filantelista, predstavio je zbirku poštanskih markica iz čak 52 zemlje, te kolekciju razglednica Dervente iz perioda Austro-Ugarske.

Monografija “Šetnja starom Derventom” je proizvod moje porodice, zajedno sa kćerkom sam napisao monografiju, a u dogovoru sa Radovanom Pazurevićem, odlučili smo da je i odštampamo, tako da će najveći dio tiraža otići njegovom preduzeću Sanino i opštini Derventa, kazao je Čaržić.

Predsjednik IMIC-a Fadil Pelesić istakao je da “Derventsko srce” manifestacija koja afirmiše ono što je najljepše u ovom gradu.

U utorak (24. jula) u Narodnoj biblioteci “Branko Radičević”, sa početkom u 19 časova, na programu je izložba fotografija pod nazivom “120 godina vatrogastva u Derventi”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here