Vijesti Kultura i obrazovanje “Derventsko srce 2018”: Održana izložba likovnih radova Hajrudina Pelesića – FOTO

“Derventsko srce 2018”: Održana izložba likovnih radova Hajrudina Pelesića – FOTO

0

Četvrtog dana ovogodišnjeg izdanja “Derventskog srca” publika je imala priliku da pogleda likovnu izložbu „Između početka i kraja“ autora Hajrudina Hade Pelesića.

Ovaj 84-godišnji umjetnik predstavio je tridesetak od ukupno više od hiljadu svojih radova. Posjetioci su imali priliku da pogledaju Hajrudinove crteže, te portrete crtane tehnikom akrila i dominantne mozaike, neke stare i po 40 godina.

–  Gdje god da se nalazim, meni je Derventa u duši i upravo ovo što vidite rezultat je osjećaja svega što sam doživio ovdje. Derventa je posebna. Imam brojnu porodicu i nadam se da će čuvati radove, rekao je Pelesić.

Inače, Pelesić je rođen 1. januara 1935. godine u Derventi i sve do 1962. radio je u Tvornici obuće. Tada se seli u Zenicu, gdje pored stalnog posla završava Školu za tehničke crtače, a sve do penzionisanja 1990. godine radio je kao tehnolog i šef odjeljenja za mikrofilmovanje u zeničkoj Željezari. Prvu izložbu imao je sada već dave 1954. godine u Derventi, a nakon toga izlagao je u Kragujevcu, Sarajevu i Zenici u više navrata.

Posljednjeg dana manifestacije (petak, 27. jul, od 19 časova) u Centru za kulturu biće promovisane knjige „Derventskim korzom“ autora Damira Delića i “Dnevnik sjećanja” proslavljenog derventskog i svjetskog rukometaša Abasa Arsnalagića.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here