Vijesti Društvo Derventu i sinoć pogodila oluja: Nestabilne vremenske prilike i u narednim danima

Derventu i sinoć pogodila oluja: Nestabilne vremenske prilike i u narednim danima

0

Jak pljusak praćen grmljavinom i udarima vjetra i sinoć je, četvrtog dana u nizu, pogodio našu opštinu i okolinu. Uprkos tome što je ovo bilo naizgled najjače nevrijeme u tom periodu, Protivgradna preventiva u našoj opštini djelovala je samo jednom raketom.

Jaki udari vjetra u našoj opštini izazvali su privremene prekide u napajanju električnom energijom, dok je vjetar u susjednom Doboju obarao stabla.

Protivgradnim raketama, procesi su u značajnoj mjeri umirivani, tako da su izbjegnute štete i krupan grad kao u susjednim državama. Od strane strijelaca prijavljena je pojava sugradice i grada na par protiovgradnih stanica na teritoriji opština Laktaši i Srbac, stoji u izvještaju Protivgradne preventive RS.

Tokom 25 dana dejstava ispaljeno je ukupno 1.116 raketa. Meteorolozi i u narednom periodu najavljuju nestabilne vremenske prilike.

Juče ispaljena 41 raketa

U periodu od 18.09 do 19.09 časova dejstvovale su protivgradne stanice na teritoriji gradova Banja Luka (2 stanice, 2 rakete) i Doboj (2 stanice, 3 rakete), te opština Gradiška (8 stanica, 8 raketa), Prnjavor (7 stanica, 7 raketa), Derventa (1 stanica, 1 raketa), Laktaši (8 stanica, 14 raketa), Srbac (2 stanice, 2 rakete), Bratunac (1 stanica, 1 raketa), Srebrenica (1 stanica, 1 raketa), Stanari (2 stanice, 2 rakete).

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here