Vijesti Društvo Detalji nesvakidašnje krađe bandera

Detalji nesvakidašnje krađe bandera

4
Ilustracija

Policija traga za beskurpuloznim lopovima koji su se drznuli da u Derventi ukradu deset armiranobetonskih elektro stubova, teških više od deset tona a nekih dugih i 12 metara, u vrednosti od 3.700 maraka, saznaju „Novosti“.

Policijskoj stanici Derventa u ponedeljak je prijavljeno da je na području Dervente otuđeno deset stubova za prenos električne energije. U toku je rad na rasvetljavanju krivičnog dela „krađa“– saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Saznajemo da je Elektro Doboj, odnosno Terenski centar Derventa, koja je slučaj i prijavila policiji, pokradena u derventskom naselju Dubočac.

To nam je potvrdio i Darko Savić, rukovodilac derventske TC, kao i da su električari bili u šoku kada su uvedeli da naprosto izgubio trag lagerovanim stubovima.

Stubove smo dovezli u prošli četvrtak i odmah po dobijanju mehanizacije krenuli smo da ih ugradimo na tamošnji vod, ali smo bili zaprepašćeni da na lageru neme nijednog stuba. Svih deset su ukradeni, a ukupna njihova vrednost je, kako smo i prijavili policiji, 3.700 maraka, kaže za „Novosti“ Savić.

Osnovano se sumnja da je ovaj nesvakidašnji plen bio tipovan i da su se lopovi temeljito pripremili, jer su za njegov odvoz morali da uz veliki kamion angažuju i dizalicu.

Reč je o armiranim betonskim stubovima, pet dužine devet metara, tri 11 i dva 12 metara, a težine od 800 do jedne tone i 600 kilograma, navodi čelni čovek derventskog elektra.

Imajući u vidu da je reč o ogromnom teretu, odnosno dugim i teškim stubovima, koji nije lako sakriti, u Elektru se nadaju da će ovaj slučaj biti što pre rasvetljen.

LOPOVI PREVRŠILI MJERU

Bilo je i ranije slučajev krađe drvenih stubova, retko betonskih, ili krađe kablova i same struje, ali nesvakidašnjom i drskom krađom tolikog broja betonskih stubova lopovi su prevršili svaku mjeru, upozoravaju iz Elektra.

Novosti.rs

PODIJELI

4 KOMENTARI

  1. Omaškom ili ne uočila sam da su iz izvornog teksta Novosti izostavljeni pasusi u kojima se govori o sumnji da su stubovi tipovani, da su u krađi angažovani kamion, dizalica…;

    …”Osnovano se sumnja da je ovaj nesvakidašnji plen bio tipovan i da su se lopovi temeljito pripremili, jer su za njegov odvoz morali da uz veliki kamion angažuju i dizalicu.

    -Reč je o armiranim betonskim stubovima, pet dužine devet metara, tri 11 i dva 12 metara, a težine od 800 do jedne tone i 600 kilograma-navodi čelni čovek derventskog elektra.

    Imajući u vidu da je reč o ogromnom teretu, odnosno dugim i teškim stubovima, koji nije lako sakriti, u Elektru se nadaju da će ovaj slučaj biti što pre rasvetljen.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here