Vijesti Kultura i obrazovanje Dio već predstavljen javnosti: Kolekcionar Nedeljko Kuzmanović Biblioteci poklonio vrijedne eksponate

Dio već predstavljen javnosti: Kolekcionar Nedeljko Kuzmanović Biblioteci poklonio vrijedne eksponate

0
Kuzmanović i Plisnićka prilikom službene primopredaje eksponata

Kolekcionar Nedeljko Kuzmanović iz Velike Sočanice poklonio je Muzejskoj zbirci Narodne biblioteke “Branko Radičević” čak 44 komada starog oružja iz svoje značajne kolekcije.

Svaki komad je zaliven, registrovan i ima sve dozvole nadležnih organa, kaže direktor Biblioteke Mirjana Plisnić.

Među njima se nalaze i neki od raritetnih primjeraka pušaka, oružja koje su koristili padobranci i sličnih stvari. Ovi vrijedni eksponati iz Prvog i Drugog svjetskog upotpuniće našu stalnu muzejsku zbirku, rekla je Plisnićka.

~~ Nedeljko Kuzmanović prikazao dio svoje kolekcije (opširnije OVDJE)!

Zajedno sa dosadašnjom muzejskom postavkom, dio novih eksponata već je predstavljen javnosti u okviru izložbe posvećene 9. maju – Danu pobjede nad fašizmom. Naime, u saradnji sa profesorom istorije Igorom Đukićem odabrane su i istorijski najzanimljivije fotografije vezane za period Drugog svjetskog rata, među kojima se nalaze i one koje prikazuju Derventu.

Postavka će biti izložena do kraja ljeta.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here