Vijesti Kultura i obrazovanje Đaci od sutra u školskim klupama

Đaci od sutra u školskim klupama

0

U svim osnovnim i srednjim školama čije prostorije su korištene kao biračka mjesta za lokalne izbore 15. novembra, izvršena je dezinfekcija i učenici će se od sutra vratiti u klupe, osim u onim u onim školama koje su zatražile odobrenje za izvođenje nastave na daljinu.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da su sve škole koje su ove sedmice organizovale nastavu na daljinu, to završile s uspjehom, te da je završena i dezinfekcija prostorija u ovim školama, prenose Nezavisne.

– U sedmici poslije održanih lokalnih izbora sve škole su uspješno organizovale nastavu na daljinu koristeći dostupna sredstva za elektronsku kominikaciju i uz emitovane školske časove na programu Radio-televizije Republike Srpske. Osim škola koje su dobile odobrenje za izvođenje nastave na daljinu, ostale škole u Republici Srpskoj spremne su da u ponedjeljak dočekaju učenike u školskim prostorijama i nastave sa redovnim vaspitno-obrazovnim radom u školama, rekla je ministar Trivićeva i dodala da to znači da se od ponedjeljka učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj bezbjedno mogu vratiti u školske klupe.

Ona je potvrdila da je u periodu od 16. novembra do danas, i prije planiranog roka za to, Republička uprava civilne zaštite izvršila dezinfekciju u svim školama,  Domu učenika u Doboju te ustanovama kulture čije su prostorije korištene kao biračka mjesta, a u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije.

Agencije

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here