Vijesti Društvo “Djeca su radost svih nas”: Majkama koje su rodile treće ili više...

“Djeca su radost svih nas”: Majkama koje su rodile treće ili više djece isplaćeno 31.800 maraka

0

Tradicionalno, načelnik opštine Derventa organizuje svake godine dva prijema za majke koje su rodile treće i svako sljedeće dijete, blizance ili trojke. Ovo je jedan od vidova podrške roditeljima ali i način za podsticanje nataliteta na području opštine, kažu u Opštinskoj upravi Derventa.

Ove godine, nažalost, nismo bili u prilici da okupimo porodice koje su postale bogatije za treće dijete ili još brojnije, a to je jedna od najljepših akcija koje provodimo, rekao je načelnik opštine Milorad Simić.

Svjesni smo da je tim porodicama potrebno daleko više od ovog skromnog dara, ali na ovaj način želimo da pokažemo da su nam djeca, potomstvo i natalitet važni. Podrška je i u izgradnji parkova, igrališta i na kraju i u obezbjeđenju radnih mjesta. O svemu tome treba voditi računa i to razvijati, što smo činili i činiti ćemo i dalje. Svako dijete donosi najveću radost svojim roditeljima i porodici, ali i svako novorođeno dijete obraduje i sve nas, istakao je rekao je Simić čestitavši svim porodicama koje su postale bogatije za nove članove.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i očuvanja zdravlja majki i njihove djece ove godine nije organizovan jedan od najradosnijih skupova, ali je majkama koje su rodile treće i svako sljedeće dijete i blizance isplaćeno 31.800 maraka, što je 800 KM više nego što je planirano.

Podsjećamo, majkama koje su rodile treće, četvrto i svako sljedeće dijete uručena su sredstva u iznosu od po 600 KM, dok je majkama koje su rodile blizance uručeno po dvije hiljade maraka.

U ovoj godini sredstva je dobilo 46 majki. Od novembra 2019. godine do maja 2020. godine sredstva u dobile 22 majke koje su rodile treće, četvrto i svako sljedeće dijete i blizance u tom periodu, dok su sredstva za period od maja do novembra tekuće godine dobile 24 majke, a njih 15 je rodilo treće dijete, tri četvrto, dvije peto, jedna sedmo dijete dok su tri majke rodile blizance, saopšteno je iz Opštinske uprave Derventa.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here