Vijesti Kultura i obrazovanje Dječije pjesmice odzvanjale Trgom oslobođenja

Dječije pjesmice odzvanjale Trgom oslobođenja

0

Hor učenika pripremnog i prvog razreda Muzičke škole danas je ispred Centra za kulturu otpjevao devet pjesmica koje su za ovu priliku pripremili sa nastavnicima Milijanom Žunić, Nadom V. Tolić i Ljubišo Samardžijom, koji je bio i muzička pratnja na harmonici.

Cilj nam je da djeca što više stiču iskustvo na nastupima, a kako nemamo adekvatan prostor kada nastupamo, koncerti na otvorenom su jedno od rješenja.

Našli smo rješenje da učenike što više izvodimo vani da pjevaju, razvijaju svoj glas i umjetničke sposobnosti i vještine. Sljedeći nastup učenici Muzičke škole imaće na tradicionalnom Godišnjem koncertu koji će se održati u prvoj polovini juna, a tada će se osim hora predstaviti učenici na intrumentima harmonici, klaviru i gitari, rekla je profesorica Milijana Žunić.

Ona je dodala da upis zainteresovanih učenika u Muzičku školu počinje 30. maja i traje do 10. juna, a da se za učenje sviranja klavira, gitare i harmonike mogu prijaviti učenici drugog, trećeg i eventualno četvrtog razreda osnovne škole.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here