Vijesti Sport Djela mladih pisaca predstavljena derventskoj publici

Djela mladih pisaca predstavljena derventskoj publici

0

Zbirke poezije Tanje Simeunović „Ne pričaj me nikom“ i priča Milanke Blagojević nazvane „Mandarinske patke“ predstavljene su večeras u Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ ljubiteljima pisane riječi.

Djelo “Mandarinske patke” naziv nosi po kovanici koja u japanskoj književnosti simboliše ljubav, zajedništivo i bračnu vjernost, istakla je autorka.

Upravo u prvoj, od 23 priče od kojih je djelo sačinjeno, pominje se simbol po kojem nosi ime. Priče nisu tematski povezane i imaju različite naratore, ali se bave univerzalnim temama poput ljubavi, prijateljstva, smrti, suočavanju sa strahovima i sličnim, rekla je Blagojević, ističući da inspiraciju pronalazi u svakodnevnom životu.

Ljubav, prećutana osjećanja, međuljudski odnosi i priroda poslužile su kao inspiracija Tanji Simeunović za njenu drugu zbirku pjesama.

Knjiga sadrži 30 pjesama i isto toliko ilustracija koje je radio moj prijatelj Slobodan Jovanović. Snažan izvor inspiracije svakako su lična iskustva, kao i iskustva bliskih osoba. Tema treće zbirke moglo bi biti “buđenje”, istakla je mlada pjesnikinja.

Pored autora, gost promoćije bio je i predstavnik izdavačke kuće „Imprimatur“ Boris Maksimović, dok je moderator večeri bila  Aleksandra Marilović.

Derventa Cafe

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here