Vijesti Kultura i obrazovanje “Djela posvećena malim stvarima koje upotpunjuju”: Otvorena izložba profesorice Jelene Bardak –...

“Djela posvećena malim stvarima koje upotpunjuju”: Otvorena izložba profesorice Jelene Bardak – FOTO

0

U Centru za kulturu večeras je svečano otvorena izložba profesorice Jelene Bardak pod nazivom „Put mirisa (začini)“.

Inspiraciju za dvadesetak radova koji su nastali kao plod trogodišnjeg rada autorka je našla u začinima, koji su za profesoricu Bardak „san i drugačijem životu, čežnja za otkrivanjem nepoznatog, toliko snažna da promijeni čak i tok ljudske istorije“.

Profesorica Jelena Bardak

Ovaj ciklus je nastao 2008. godine kada su nastale 4 skice, ali sam im se posvetila tek 2015. godine. Ideja mi je bila baviti se sitnim stvarima koje nam u pozitivnom smislu začinjavaju život, poput jutarnje kafe. Začini su mi bili pojam jer ih stavljamo u malom obimu, a tako nam upotpunjuju okusom i mirisom hranu i prostor oko nas, rekla je Bardak na otvaranju svoje osme izložbe u Derventi.

Djela su nastala na „miks“ materijalima, tačnije jedinstvenoj kombinaciji špage, gipsa, papira, akrilnih i vodenih boja.

Autorka je rođena 1969. godine u Sarajevu, gdje je započela studiranje na Akademiji likovnih umjetnosti, koje nastavlja i završava 1995. godine na fakultetu u Beogradu u klasi Mome Antonovića.

Zainteresovani izložba mogu pogledati do 17. aprila.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here