Politika Opšti izbori 2018 DNS-ova podrška penzionerima: Takse za groblja previsoke, tražićemo snižavanje cijena

DNS-ova podrška penzionerima: Takse za groblja previsoke, tražićemo snižavanje cijena

0

Opštinski odbor Demokratskog narodnog saveza Derventa podržava stav Aktiva penzionera ove stranke koji smatra da su iznosi predviđeni cjenovnikom komunalnih usluga na grobljima koje održava „Komunalac“ previsoki, saopšteno je iz ove stranke.

Sredinom avgusta formiran je Aktiv penzionera DNS-a sa ciljem da prepozna poteškoće ove populacije i da ih na odgovarajući način predstavi rukovodstvu stranke.

Jedan od problema sa kojim se susreće populacija penzionera jesu visoke cijene taksi za održavanje groblja i oko tog pitanja imaju našu bezrezervnu podršku. Dijelimo njihovo mišljenje da su cijene visoke za vrstu usluga koje se pružaju. Mi imamo groblje koje je, nažalost, neplanski uređeno, gdje su grobovi van svih redova, tako da smo na nemalom broju sahrana priniđeni da gazimo po grobnicama da bi smo došli do grobnog mjesta pokojnika, saopštili su iz DNS-a.

Iz ove stranke poručuju da nisu protiv toga da se naplati održavanje, čišćenje i košenje, ali da to treba biti po prihvatljivijoj cijeni.

Mi iz DNS-a ćemo poslije izbora tražiti od „Komunalca“ da formira jednu radnu komisiju, u kojoj obavezno mora biti neko i iz populacije penzionera, koja će da preispita odluku na osnovu kojih je formirana cijena usluga  o groblju. Mišljena smo da se sve cijene mogu korigovati i tražićemo da SO Derventa poništi tu odluku, stoji u saopštenju.

Osvrćući se na predstojeće izbore, iz DNS-a su naglasili da stranka ide uzlaznom putanjom, te da će budući premijer doći upravo iz redova ove stranke.

Posebno nas raduje činjenica da smo u zadnja dva mjeseca učlanili 120 novih članova, od kojih su 25 visokoobrazovanih i ostvarenih ljudi, koji nisu došli u DNS da bi dobili neku korist. Prepoznali su stranku koja nema afera, koja je mnoge važne odluke za Republiku Srpsku savjesno donosila, koja je davno rekla „NE“ i rezoluciji o Srebrenici i ukidanju Vojske RS. Prepoznali su stranku budućnosti, umjerenu stranku koja drži do riječi, koja je odgovorna i prema građanima i prema Srpskoj. Danas se sve te odluke ponovo stavljaju na tapet, a tada kad smo mi rekli „NE“ bili smo predmet izrugivanja, ističu u DNS-u.

Na kraju poručili su aktivistima i simpatizerima da je do izbora ostalo još malo, ali dovoljno vremena, da se stalnim angažmanom osigura što veća podrška birača.

– Pozivamo sve članove, simpatizere, pa i one koji još razmišljaju o svojoj odluci za koga glasati, da svoj glas daju DNS-u, za stranku koja od svog osnivanja ide uzlaznom putanjom, za stranku koja ide naprijed i koja se ne obazire na prošlost. Glasajte za stranku koja želi bolju budućnost za sve građane Srpske, i kao što reče predsjednik stranke Pavić, dajte nam priliku pa ćete vidjeti da ćemo unaprijediti sve segmente društva, bićemo sluga narodu, a ne njegov šef, ističu iz DNS-a.

Derventa Cafe – Opšti izbori 2018

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here