Vijesti Politika DNS – Predstoji bogata politička aktivnost

DNS – Predstoji bogata politička aktivnost

0

U Demokratskom narodnom savezu nakon održane opštinske izborne skupštine, odlučili su da inteziviraju svoje političke aktivnosti, u prvom redu na akcionom i organizacionom jačanju kako bi se uspostavilo političko djelovanje na čitavom području opštine Derventa.

DNS - Miroslav Simic

U tom cilju, predsjedništvo DNS je održalo sastnak i pokrenulo nekoliko inicijativa i zaključaka za jačanje i uspostavljanje organizacione strukture za rad i djelovanje u narednom periodu.

– Ove aktivnosti imaju za cilj učvršćivanje DNS na teritoriji opštine, kao jedne od stranaka, koja učestvuje u vlasti, ali i daje svoj doprinos i aktivno predlaže rješavanje mnogih pitanja od intresa građana opštine Derventa, kako u gradu, tako i u seoskim područijima, kaže predsjednik opštinskog odbora DNS Miro Simić, i naglašava da DNS ne odustaje od svojih principa da prihvata dobre stvari  od opšteg intresa za sve građane,a da je uvijek oštri kritizer, onog što nije dobro i gdje se ne radi u intresu građana.

On kaže da ovakva politika DNS održava stabilnost i čvrstoću,a posebno ozbiljnost u radu, jer u DNS – u, nema lažnih i neostvarivih obećanja.

– Uskoro ćemo zatražiti od Skupštine opštine da usvoji novu Odluku o načinu davanja podsticajnih sredstava u poljoprivredi, jer postojeći način ne doprinosi mnogo mladim ljudima da se bave poljoprivredom i ostaju na selu. Isto tako, i do sada smo tražili, a od sada ćemo to jače naglašavati da se u gradu već jednom mora početi ozbiljnije raditi na uređenju cjelokupnog grada,a posebno svih ulica, trotoara i infrastrukture, kaže Miro Simić.

Svim građanima treba obezbijediti uređen prostor za život i rad, a ne da im samo stižu računi za komunalije, struju, telefon na koje nikako ne mogu da utiču, niti da dignu svoj glas zbog neuređenosti infrastrukture u svojoj ulici ili mjestu boravka, a svi su oni poreski obveznici, koji plaćaju svoje račune redovno.

Stoga je predsjedništvo DNS svojim članovima predložilo niz smjernica i zaključaka za dalje političko djelovanje i rad na terenu, koji će dati rezultate u narednom periodu.

U unutrašnjem prestrojavanju i radu u DNS, predsjedništvo je predložilo zaključke, koje treba da usvoji opštinski Odbor DNS, a članstvo da prihvati i sprovede na terenu.

Prema tom planu, predviđene su mnoge aktivnosti i održavanje sastanaka u cilju angažovanja u radu svih članova, a posebna aktivnost biće na formiranju i kadrovskom jačanju mjesnih odbora u gradu i na selu. Osim toga, potrebno je adekvatnije riješiti prostor za rad DNS i izvršiti opremanje kancelarije, kako bi se omogućio svakodnevni kontakt sa građanima i članstvom, a posebno sa članovima opštinskog odbora i mjesnih odbora.

– Nemamo nerelanih ambicija, ali naše političko angažovanje i aktivnosti usmjerene su u korist građana, koje su principijelne i racionalne, lako prepoznatljive i prihvatljive za sve, pa stoga računamo na veliku podršku u realizaciji svih pokrenutih aktivnosti, kaže predsjednik opštinskog DNS Miro Simić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here