Vijesti Politika DNS u Osinji

DNS u Osinji

0

Uže rukovodstvo Demokratskog narodnog saveza održalo je sastanak sa aktivistima Osinjskoko–Sočaničkog kraja i tom prilikom je razgovarano o izbornim aktivnostima, koje se održavaju po selima i seoskim področijima. U predizbornoj aktivnosti DNS neće dizati pompe, održavati neke posebne promocije i dizati ”galamu”, rečeno je na sastanku i posebno naglašeno da uspjeh zavisi od kontakta sa građanima i objašnjavanja programa, koji mora biti od riječi. Aktivistima je rečeno da ne obećavaju građanima ono što se ne može uraditi, nego samo realne mogućnosti i ono što je ostvarivo i zašta će se DNS zalagati.

DNS u Osinji (2)

Predsjednik opštinskog odbora DNS Miro Simić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim pripremama za izbore i aktivnostima članstva  na terenu. Stvorili smo realne predpostavke da izborimo povoljan rezultat na predstojećim izborima, rekao je  Simić i istakao da će centralni skup DNS, biti održan 27. septembra u Centru za kulturu Derventa.

Na ovom sastanku je pokrenuto nekoliko važnih pitanja od intresa građana, kao što je projektovanje i urbanizacija centra Osinje sa uređenjem svih komunalnih sadržaja, pitanje priključenja na autoput na dijelu Osinja – Stanari, mogućnost premiještanja Srednje poljoprivredne škole iz grada u Osinju, gdje postoje uslovi za praksu učenika. Posebno je istaknuto pitanje otvranja radija i TV u Derventi, jer je za sada ovaj kraj u potpunom medijskom mraku.

DNS u Osinji (1)

U tom cilju uskoro će biti organizovan razgovor sa resornim ministrom po pitanju priključenja na autoput, pogotovo što je za to zaintresovan i rudnik-termoelektrana Stanari.

– Svoje aktivnosti moramo usmjeriti na rad sa građanima i u razgovoru sa svakim, na poslu, uz kafu, na slavama i zabavama pokušati objasniti naš program i ciljeve,a naročito sa glasačima, koji do sada nisu izlazili na glasanje. To su naši potencijalni glasači i njih moramo dovesti na glasačćka mjesta, kako bi ih uvjerili da mogu mijenjati postojeće stanje nabolje, rekao je kandidat za odbornika Savko Pećić.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here