Vijesti Magazin Izabrani najljepši ljubimci među 120 učesnika: Nakon duže pauze održan “Dog show”...

Izabrani najljepši ljubimci među 120 učesnika: Nakon duže pauze održan “Dog show” u Derventi – FOTO

0

Na igralištu u Bosanskim Lužanima Kinološko društvo Derventa juče je organizovalo VIII Državnu izložbu pasa svih rasa “Dog show Dog” na kojoj je svoje ljubimce predstavilo više od 120 vlasnika iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Nakon pauze koja je potrajala duže od decenije, Kinološko društvo uspjelo je da uz podršku lokalne zajednice organizuje osmo izdanje “Dog showa”, rekao je Saša Kršić, kinološki sudija i sekretar derventskog udruženja.

Prijavljenih 120 pasa podijeljeni su u 47 rasa među kojima su najzastupljeniji lovački psi različitih vrsta. Sudije su prilikom ocjenjivanja prvenstveno obraćale pažnju na estetiku, odnosno anatomiju i pokrete, a najljepše među njima nagradili smo vrijednim nagradama, istakao je Kršić.

Generalni pokrovitelj manifestacije bila je opština Derventa.

Ljudi koji vole životinje su humaniji i bolji, a kada ih ima dosta okupljenih oko jednog udruženja, onda je to razlog više da ih podržimo, poručio je načelnik opštine Milorad Simić, i sam vlasnik jednog terijera.

“Dog show” bio je i prilika da učenici OŠ “19. april” skrenu pažnju na problem napuštenih i na ulici ostavljenih pasa.

Nakon cjelodnevne izložbe žiri u sastavu Siniša Danjko, Zlatko Jojkić i Mirko Petrešin najljepšim psom proglasio je ženku zlatnog retrivera vlasnika Borne Pekića iz Banjaluke, dok je drugo mjesto pripalo mužjaku njemačkog lovnog terijera Almina Krajanovića iz Gradačca, a treće mužjaku tornjaka Adnana Mujića iz Tešnja. U kategoriji pasa veterana nagrađen je „breton epanjel“ Mateje i Pavla Bećarevića, a nagrade su podijeljene i za najljepše pse po ostalim uzrastima.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here