Vijesti Kultura i obrazovanje “Dokument s dušom”: Predstavljena knjiga o Omladinskoj radnoj brigadi “Ivo Lola Ribar”...

“Dokument s dušom”: Predstavljena knjiga o Omladinskoj radnoj brigadi “Ivo Lola Ribar” – FOTO

0

Simbolično, u hotelu “Biser”, nedaleko od mjesta odakle su počinjale brojne radne akcije, večeras je predstavljena knjiga “Ponos brigada – knjiga druga”, koja govori o derventskoj Omladinskoj radnoj brigadi “Ivo Lola Ribar“.

Radi se o djelu koje obuhvata duži vremenski period od istoimene knjige izašle povodom petnaeste godišnjice od formiranja ORB “Ivo Lola Ribar”, 1989. godine, autora Franje Miloša.

Danas predstavljeno djelo nastalo je trogodišnjim zajedničkim radom Jasmine Radovanović i autora prve knjige.

Franjo je nastojao do materijala doći putem interneta, dok sam ja obilazila uživo ljude koji su učestvovali u tadašnjim akcijama i koji su ustupali fotografije, priče i druge materijale koje su imali. Cilj je bio da ostavimo jedan istorijski dokument o Omladinskoj radnoj brigadi “Ivo Lola Ribar”, koja je išla duž Jugoslavije i ostvarivala velike uspjehe. Željeli smo da povežemo učesnike nakon 25 godina, a ja sam knjigu posvetila i svom preminulom bratu, istakla je koautorka Jasmina Radanović, zahvalivši se svima koji pomogli nastanku knjige.

Promociji je prisustvovao veliki broj tadašnjih omladinaca, kao i Abas Arsnalagić, osvajač olimpijskog zlata.

B. Nikolić – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here