Vijesti Društvo Dom zdravlja Derventa nabavlja komercijalne vakcine protiv gripa, poziv zainteresovanima da se...

Dom zdravlja Derventa nabavlja komercijalne vakcine protiv gripa, poziv zainteresovanima da se prijave

0

Dom zdravlja Derventa poziva sve zainteresovane koji žele da se vakcinišu protiv gripa, a koji ne spadaju u kategorije za koje FZO RS snosi troškove vakcinacije, da se prijave na broj telefona 053-331-023, kako bi se preciznije mogla planirati nabavka odgovarajućeg broja vakcina.

Vakcinacija je najsigurnija i najefikasnija mjera prevencije gripa. Ove godine vakcina sadrži četiri tipa virusa. Svake sezone se pravi nova vakcina, koja sadrži one tipove virusa koji se trenutno nalaze u cirkulaciji u svijetu. Vakcinišimo se kako bismo zaštitili svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih, stoji u saopštenju Doma zdravlja Derventa.

Inače, pravo na besplatnu vakcinu protiv gripa imaju pacijenti na hemodijalizi, dijabetičari na insulinskoj terapiji, lica koja su imala operacije na srcu, oboljeli od mišićne distrofije, multipla skleroze, malignih bolesti i lica sa posebnim potrebama.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here