Vijesti Društvo Dom zdravlja Derventa: Nepridržavanje preporučenih mjera doprinijelo širenju zaraze

Dom zdravlja Derventa: Nepridržavanje preporučenih mjera doprinijelo širenju zaraze

0

Prema izvještaju Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja zaključno sa 8. julom u Derventi je na korona virus testirano ukupno 625 osoba.

Infekcija je potvrđena kod ukupno 73 lica, od toga kod 59 lica sa prebivalištem na području opštine.

8. juna potvrđena je infekcija uzrokovana korona virusom kod šest lica iz Dervente, a koja su bila u kontaktu sa osobom kod koje je prethodno potvrđena infekcija uzrokovana korona virusom.

Širenju infekcije doprinijelo je okupljanje većeg broja ljudi bez poštovanja preporučenih mjera poput nošenja maski i održavanja socijalne distance. Još jednom podsjećamo da su načini da se zaštite od infekcije uzrokovane korona virusom da izbjegavaju sve vrste okupljanja (svadbe, sahrane, rođendani, vjerski obredi, porodična okupljanja i slično ), da redovno koriste maske, održavaju socijalnu distancu od najmanje dva metra i održavaju higijenu ruku (učestalim pranjem ruku sapunom i vodom u trajanju od najmanje 20 sekundi). Čuvajući sebe čuvamo i svoje najmilije, podsjećaju iz Doma zdravlja Derventa.

Dodaju da Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu i Dom zdravlja Derventa preduzimaju neophodne mjere radi sprečavanja daljeg širenja infekcije, kao i da zaposleni u Domu zdravlja ulažu maksimalne napore da, u teškim uslovima, pruže potrebnu zdravstvenu zaštitu i pomoć svim stanovnicima opštine.

Od ukupno oboljelih (59) iz Dervente 40 lica je potpuno ozdravilo, 8 lica je oporavljeno i nalazi se u kućnoj izolaciji, dok su tri lica preminula.

Pod nadzorom se nalazi 68 osoba.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here