Vijesti Društvo Dom zdravlja Derventa odlikovan Medaljom zasluga za narod

Dom zdravlja Derventa odlikovan Medaljom zasluga za narod

0

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je, povodom 9. januara – Dana Republike, zaslužne institucije i pojedince. Medaljom zasluga za narod odlikovan je Dom zdravlja Derventa.

Predsjednica Srpske, na prijedlog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, odlikovala je za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spasavanju ljudskih života, kao i svaki drugi vid podrške i ulaganja herojskih napora u borbi protiv pandemije “kovida 19”, a za čiji je doprinos zaslužan cjelokupan zdravstveni sistem kojeg čine svi zdravstveni radnici i nemedicinski sektor, heroje 2020. godine, i to Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, devet bolnica u Republici Srpskoj i pedesetpet domova zdravlja u Srpskoj.

Izuzetan doprinos u organizovanju i pružanju medicinske pomoći, spasavajući ljudske živote a žrtvujući svoj, dali su primarijus doktor Dragan Vojvodić, koji je obavljao dužnost na Klinici za unutrašnje bolesti UKC-a Srpske, doktor medicine Marko Pekija, koji je dužnost obavljao na Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a, Vladimirka Mirnić, laboratorijska tehničarka, koja je bila zaposlena u Zavodu za laboratorijsku dijagnostiku UKC-a, kao i Đoko Mihajlović, koji je obavljao funkciju generalnog sekretara Crvenog krsta Republike Srpske.

Među odlikovanima su i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske.

Medaljom zasluga za narod predsjednica Republike Srpske odlikovala je pedesetpet domova zdravlja, među kojim je i Dom zdravlja Derventa.

Odlikovanja za Domove Zdravlja biće uručena putem Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, koja će danas preuzeti ministar Alen Šeranić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here