Vijesti Društvo Dom zdravlja Derventa: Počela nova testiranja lica smještenih u karantin

Dom zdravlja Derventa: Počela nova testiranja lica smještenih u karantin

0

Zbog epidemiološke situacije sa novim korona virusom na području opštine Derventa pod nadzorom su ukupno 164 lica, a njih dvadeset i osam se nalazi u karantinu, dok je ostalima naložena kućna izolacija, saopšteno je iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja.

Za 41 osobu je istekao period nadzora, ali je tokom prethodna 24 časa pod nadzor stavljeno sedam lica, i to šest vozača i jedno lice koje je ušlo u Republiku Srpsku preko FBIH.

Jedno lice je testirano na korona virus 06. aprila i njegov nalaz je uredan. U skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite počelo je testiranje na virus SARS-CoV-2 lica koja se nalaze u izolaciji u opštinskom karantinu na Plehanu. Napravljen je plan prema kome će sva lica biti testirana prije napuštanja karantina, stoji u saopštenju.

Izvršena je dezinfekcija prostorija DOO „Gatarić“, Katastra,
Nove autobuske stanice, štamparije „Grafika“, salona „Marco Polo“ i Udruženja osoba oštećenog sluha.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here