Vijesti Društvo Dom zdravlja: Inficirana osoba ne može potvrditi vezu sa oboljelim od “kovida-19”,...

Dom zdravlja: Inficirana osoba ne može potvrditi vezu sa oboljelim od “kovida-19”, preduzete sve mjere

0

Zaključno sa 14. majem u Derventi je na novi korona virus testirano 347 osoba, a pozitivno je bilo njih 46, saopšteno je iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa.

Tokom jučerašnjeg dana testirano je 17 osoba, a pozitivno je bilo jedno lice.

Radi se o vaspitačici iz vrtića koja je testirana u okviru “skrininga” radnika iz vrtića koji dolaze u kontakt sa djecom. Inficirana osoba nije imala simptome infekcije i ne može navesti da je bila u kontaktu sa oboljelim od “kovid-19”. Lica sa kojima je oboljela osoba bila u kontaktu su stavljena pod zdravstveni nadzor službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa i nalaze se u kućnoj izolaciji. Vrtić u kome radi inficirano lice sutra neće raditi i biće izvršena dezinfekcija čitavog objekta, saopšteno je iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa.

Od ukupnog broja zaraženih 33 ima prebivalite u Derventi, dok 13 oboljelih čine korisnici i zaposleni doma za starije iz drugih opština.

Ukupno sedam zaraženih osoba se smatra oporavljenim, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a jedno izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, kažu u Službi za higijensko-epidemiološku zaštitu.

Od ukupnog broja lica (46) kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom do sada je smrtni ishod nastupio kod tri lica, od toga dva sa prebivalištem u Derventi.

Nakon što je pod epidemiološki nadzor zbog opasnosti od širenja virusa korona juče stavljeno 39, a otpušteno 20 osoba, pod nadzorom se nalaze ukupno 201 osoba.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here