Vijesti Društvo Dom zdravlja: Zaražena osoba upućena na bolničko liječenje

Dom zdravlja: Zaražena osoba upućena na bolničko liječenje

0

Infekcija korona virusom potvrđena je juče kod još jednog korisnika usluga Doma za starija lica “Zlatni lug”. Oboljela osoba je sa kliničkom slikom upale pluća upućena na liječenje u bolnicu u Doboju, saopšteno je iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa.

Pacijentu je uzorak za analizu uzet u opštoj bolnici u Doboju gdje je upućen zbog upale pluća. Prema informacijama iz Doma za starija lica korisnik je bio smješten u jednokrevetnoj sobi i o njemu je brinuo jedan njegovatelj koji je koristio propisanu ličnu zaštitnu opremu. Pacijent je upućen na liječenje na infektivni odjel bolnice u Doboju. Biće izvršeno čišćenje i dezinfekcija prostora u kojem je boravio i objekta, stoji u saopštenju.

Zaključno sa 23. majem u Derventi je na novi korona virus testirano 377 osoba, a pozitivno je bilo njih 48. Od tog broja 35 ima prebivalite u Derventi, dok 13 oboljelih čine korisnici i zaposleni doma za starije iz drugih opština.

Ukupno dvadeset zaraženih osoba se smatra oporavljenim, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a troje izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, kažu u Službi za higijensko-epidemiološku zaštitu.

Od ukupnog broja lica (48) kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom do sada je smrtni ishod nastupio kod četiri lica, od toga tri sa prebivalištem u Derventi.

Kako pod epidemiološki nadzor zbog opasnosti od širenja virusa korona juče nije stavljena nijedna, a otpuštene su 2 osobe, pod nadzorom se nalaze ukupno 202 osobe.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here