Vijesti Društvo Dom zdravlja započinje testiranje brzim antigenskim testovima

Dom zdravlja započinje testiranje brzim antigenskim testovima

0

Iz Doma zdravlja obavještavaju korisnike usluga da od 15.01.2021. godine, u JZU „Dom zdravlja Derventa” počinje testiranje brzim antigenskim testovima na Covid -19 (Covid-19 Ag test).

Uzimanje uzoraka (bris nosa) i testiranje vršiće se u Službi za biohemijsko-hematološku laboratorijsku dijagnostiku Doma zdravlja Derventa.

Cijena brzih antigenskih testova na Covid-19 iznosi 40,00 KM. Usluga će se pružati u terminu od 10.30 – 12.30 časova. Zakazivanje za ovu uslugu nije neophodno, a ukoliko pacijenti žele mogu se zakazati na broj telefona 053/331 023, lokal 105 (Laboratorija), saopšteno je iz Doma zdravlja.

Pacijenti koji imaju simptome (temperatura, gubitak čula ukusa i mirisa, kašalj, glavobolja, bolovi u mišićima, gušobolja) treba da se jave u Respiratornu ambulantu i tamo će moći u timu laboratorije, uz vađenje krvi, da urade Covid-19 brzi antigenski test.

– Takođe, napominjemo da Služba za biohemijsko- hematološku laboratorijsku dijagnostiku Doma zdravlja Derventa radi serološka testiranja, IgM i IgG antitijela na Covid-19, po cijeni od 40,00 KM, stoji u saopštenju.

Preporuka za testiranje brzim antigenskim testom je najkasnije do 5. dana od pojave simptoma, dok je za serološko testiranje na antitijela potrebno da prođe 15 dana od pojave simptoma.

Rezultati i antigenskog brzog testa na Covid-19 i serološkog testa na Covid-19 IgM i IgG antitijela budu gotovi istog dana, posle 13 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here