Vijesti Društvo Donesena Naredba o radnom vremenu na dan potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Donesena Naredba o radnom vremenu na dan potpisivanja Dejtonskog sporazuma

0

Gradonačelnik Grada Derventa, donio je

N A R E D B U
o određivanju preduzeća, ustanova i drugih organizacija koji su dužni da rade i u dane praznika Republike Srpske i utvrđivanju dužine radnog vremena za subjekte koji mogu da rade u dane republičkih praznika

Član 1.

Na dan republičkog praznika Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini 21. novembra 2021. godine, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, dužna su da rade:
1) Preduzeća koja obavljaju komunalne djelatnosti: isporuka vode, održavanje čistoće, održavanje ulica, saobraćajnica, čišćenje javnih površina, u vremenu od 00:00 do 24:00 časa,
2) Profesionalna vatrogasna jedinica, u vremenu od 00:00 do 24:00 časa, odnosno organizovanje dežurstava i pripravnosti, zavisno od procjene opasnosti.

Član 2.

Na dan republičkog praznika Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini 21. novembra 2021. godine, radi zadovoljavanja neophodnih potreba građana, mogu da rade:
1) privredni i drugi subjekti kojima je zakonskim ili drugim propisima izričito dozvoljeno da rade,
2) zdravstvene ustanove u okviru redovnog radnog vremena, a u skladu sa Naredbom o regulisanju rada trgovinskih i drugih objekata na teritoriji Opštine Derventa, broj: 02-140-36/21 od 16. novembra 2021. godine.

Član 3.

Na dan republičkog praznika Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini 21. novembra 2021.godine, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, mogu da rade:

1) u vremenu od 00:00 do 24:00 časa:
– trgovinski objekti tipa ”dragstor”, a u skladu sa Naredbom o regulisanju rada trgovinskih i drugih objekata na teritoriji Grada Derventa, broj: 02-140-36/21 od 16. novembra 2021. godine,
– pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača,
– benzinske pumpe i plinske pumpne stanice za dio pumpe i stanice kada je u pitanju prodaja goriva, drugih naftnih derivata i plina.

2) ugostiteljski objekti u radnom vremenu propisanom Naredbom o regulisanju rada trgovinskih i drugih objekata na teritoriji Grada Derventa, broj: 02- 140-36/21 od 16. novembra 2021. godine.

Član 4.

U slučaju postupanja suprotno odredbama ove Naredbe, primjenjivaće se odredbe o nadzoru, propisanim prekršajima i sankcijama za učinjeni prekršaj iz Zakona o praznicima, zakona koje regulišu navedene oblasti i Odluke o radnom vremenu u ugostiteljskim, trgovinskim, zanatskim, uslužnim i drugim objektima i djelatnostima na području opštine Derventa.

Član 5.

Ova Naredba objaviće se u ”Službenom glasniku grada Derventa”, ”Derventskom listu”, zvaničnoj internet stranici Grada Derventa i na oglasnoj tabli Gradske uprave Derventa.

Broj: 02-140- 37/2021                                 NAČELNIK OPŠTINE
Datum: 17. novembra 2021. godine                  Milorad Simić

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here