Vijesti Najave i obavještenja Donesena Odluka o radnom vremenu povodom potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Donesena Odluka o radnom vremenu povodom potpisivanja Dejtonskog sporazuma

0

Načelnik opštine Derventa, donosi

N A R E D B U
o određivanju radnog vremena na dan praznika Republike Srpske Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini 21. novembra

Član 1.

Na dan republičkog praznika: Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini 21. novembra 2020. godine, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, dužna su da rade:
1. Preduzeća koja obavljaju komunalne djelatnosti: isporuka vode, održavanje čistoće, održavanje ulica, saobraćajnica, čišćenje javnih površina, u vremenu od 00:00 do 24:00 časa,
2. Profesionalna vatrogasna jedinica, u vremenu od 00:00 do 24:00 časa, odnosno organizovanje dežurstava i pripravnosti, zavisno od procjene opasnosti,
3. Javni prevoz putnika – autobuske stanice, u skladu sa redovima vožnje, a čekaonica i informacije u vremenu od 00:00 do 24:00 časa.

Član 2.

Pored subjekata iz prethodnog člana, na dan praznika mogu da rade:
– privredni i drugi subjekti kojima je drugim zakonskim propisima izričito dozvoljeno
da rade,
– preduzeća i radnje koja obavljaju pekarsku djelatnost u vremenu od 00:00 do 24:00
časa,
– trgovinski objekti na autobuskoj i benzinskim pumpnim stanicama od 00:00 do 24:0
časa,
– trgovinski objekti tipa ”dragstor” u vremenu od 00:00 do 24:00 časa,
– zdravstvene ustanove u okviru redovnog radnog vremena,
– svi privredni i drugi subjekti na području opštine Derventa u vremenu od 07:00 do
15:00 časova.

Član 3.

Ugostiteljski objekti mogu da rade u skladu sa radnim vremenom propisanim Odlukom o radnom vremenu u ugostiteljskim, trgovinskim, zanatskim, uslužnim i drugim objektima i djelatnostima na području opštine Derventa.

Član 4.

U slučaju postupanja suprotno odredbama ove Naredbe, primjenjivaće se odredbe o nadzoru, propisanim prekršajima i sankcijama za učinjeni prekršaj iz Zakona o praznicima i Odluke o radnom vremenu u ugostiteljskim, trgovinskim, zanatskim, uslužnim i drugim objektima i djelatnostima na području opštine Derventa.

Član 5.

Ova Naredba objaviće se u ”Službenom glasniku opštine Derventa”, ”Derventskom listu”, zvaničnoj internet stranici opštine Derventa i na oglasnoj tabli Opštinske uprave Derventa.

Broj: 02-140-40/2020                                  NAČELNIK OPŠTINE
Datum: 16.11.2020. godine                                    Milorad Simić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here