Vijesti Društvo Donji Višnjik spojiti sa vodovodnom mrežom Broda

Donji Višnjik spojiti sa vodovodnom mrežom Broda

0

Na inicijativu Mjesne zajednice Višnjik prošlog četvrtka je održan sastanak na temu vodosnabdijevanja ovog naselja na kojem su prisustvovali predstavnici Ambasade SAD-a u BiH, te delegacije rukovodstva Dervente i Broda.

Ideja je da se ovo selo snabdije vodom priključenjem na vodovodnu mrežu Broda.

Glavni cjevovod bi se prostirao od Broda do MZ Donji Višnjik u dužini od oko 1440 metara i njime bi se vodom snabdijevala hidrostanica. Prva faza izgradnje vodovoda obuhvatala bi izgradnju glavnog cjevovoda i hidrostanicu, odnosno radove preliminarne vrijednosti oko 60.000 KM. Ambasada SAD-a je spremna podržati projekat iznosom do oko 40.000 KM, a Brod i Derventa po 10.000 KM, rečeno je nakon sastanka iz Gradske uprave Derventa.

Nakon završetka prve faze stvoreni bi bili preduslovi za izgradnju sekundarne distributivne mreže prema domaćinstvima.

– Veoma smo zadovoljni jer je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Donji Višnjik Pejo Gubrac rekao da su mještani, iako mahom povratnici, spremni učestvovati u izgradnji druge faze projekta do iznosa koji plaćaju mještani drugih derventskih sela prilikom sličnih projekata vodosnabdijevanja, odnosno od 1.500 do 2.000 KM po domaćinstvu, ističu.

Pored predstavnika MZ Donji Višnjik na čelu sa Pejom Gubercem, sastanku su prisustvovali Natalija Šušak i Ante Miliša iz Ambasade SAD-a, te delegacija Dervente predvođena zamjenikom gradonačelnika Sinišom Jeftićem i Broda predvođena predsjednikom Skupštine Aleksandrom Kruškonjićem.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here