Vijesti Društvo Donosimo rasporede: Učenici OŠ “Nikola Tesla” nastavu će pohađati u srednjim školama...

Donosimo rasporede: Učenici OŠ “Nikola Tesla” nastavu će pohađati u srednjim školama i “19. aprilu”

1

Posljedice zemljotresa koji je u više navrata pogodio područje grada Petrinje u Hrvatskoj osjetile su se i u Derventi, pa je tako došlo do oštećenja na centralnom objektu Osnovne škole “Nikola Tesla” zbog čega će učenici ove ustanove u drugom polugodištu nastavu pohađati u derventskim srednjim školama i OŠ “19. april” , konstatovano je na današnjem sastanku načelnika opštine Milorada Simića sa direktorima pomenutih obrazovnih ustanova.

Opštinska komisija je nakon pregleda OŠ “Nikola Tesla” dala mišljenje da trenutno da ne postoji opasnost od urušavanja objekta, ali da bi uslijed eventualnih novih seizmičkih pokreta u opasnost mogli doći učenici i radnici škole, rekao je nakon sastanka direktor OŠ “Nikola Tesla” Ljubiša Đurić.

Na jučerašnjem sastanku sa pomoćnikom ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Natašom Cvijanović smo prezentovali mišljenje opštinske komisije i u dogovoru sa ministarstvom odlučili da u drugom polugodištu koristimo prostorije SŠC “Mihajlo Pupin” i dio učionica OŠ “19. april”, naveo je Đurić.

Tako će učenici prvog razreda nastavu pohađati u učionicama OŠ “19. aprila”, učenici od drugog do devetog razreda u školske klupe  će u SŠC “Mihajlo Pupin” i Stručnu i tehničku školu, dok će jedno posebno odjeljenje nastavu pohađati u Centru “Budućnost”.

Pored 4 odjeljena prvačića, u OŠ “19. april” biće organizovan i produženi boravak za 6 grupa. Nastava će u jednoj srednjoj školi počinjati od 13.30, a u drugoj od 14.10 časova, da bi se uskladili sa srednjoškolcima i njihovom nastavom, te neophodnom dezinfekcijom prostorija, kaže Đurić.

Učenici Osnovne muzičke škole bi trebali koristiti prostorije stare Gimnazije, ali če o konačnom dogovoru učenici i roditelji biti blagovremeno obavješteni.

Jedan od zaključaka sastanka je i da će biti poslan dopis Republičkoj direkciji za obnovu i razvoj Republike Srpske da i oni izvrše procjenu stanja objekta.

 

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Blago rečeno: Haos u saobraćaju od 13.00 do 16.00, 300 djece i 200 auta u svakom momentu na onim uskim stazicama na Starom mostu….

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here