Vijesti Kultura i obrazovanje Dr Nele u Derventi – snimak promocije

Dr Nele u Derventi – snimak promocije

0

Nakon prošlogodišnjeg gostovanja Darka Rundeka Derventa je i ovog decembra bila domaćin jednoj istinskoj zvijezdi bivše Jugoslavije – dr Neletu Karajliću. Njega nije potrebno naročito predstavljati (niti bi to mogli kroz jedan tekst), namjera nam je da na ovaj način pokušamo dočarati bar dio „šmeka“ koji je Nele ispoljio.

dr nele karajlic fajront u sarajevu derventa

Dakako da je sala biblioteke bila puna i da je bilo gužva i dakako da to nikog nije spriječilo da ostane oko sat i po koliko je Nele govorio o knjizi i svim temama koje su nas zanimale, pa onda još ko zna koliko vremena u redu za fotografiju, autogram…

Prvi dio promocije autor je posvetio knjizi, njenom nastanku i težnji koju djelom želi da ostvari, dok je drugi, mnogo dinamičniji, ostvaren kroz interakciju sa prisutnima. U tim trenucima Neletova prirodna spontanost je prerasla u potpunu ogoljenost pred prisutnom publikom u kojoj nije bilo „tabu“ tema, pa smo mogli da saznamo sve o planovima za buduće knjige, „Pušenju“, „Nadrealistima“, ali i o odlasku iz Sarajeva i odnosu sa nekadašnjim prijateljima, a sve to prožeto vidljivom dozom nostalgije i pomješanih emocija.

Nele je stigao uveličati i Novogodišnji turnir kojih se ovih dana održava u Derventi gdje je primio prigodan poklon od organizatora, a nakon Dervente otišao je u Doboj gdje je uručio 200 knjiga poplavom uništenoj biblioteci.

Kompletan video snimak promocije možete pogledati na našem jutub kanalu:

Boris Nikolić – Derventa Cafe

PODIJELI