Politika Opšti izbori 2018 Dragan Pajić (DNS): Osnivanjem “Start up Tehnološkog centra” podržati poslovne ideje mladih

Dragan Pajić (DNS): Osnivanjem “Start up Tehnološkog centra” podržati poslovne ideje mladih

7

Područje Posavine (Derventa, Brod, Modriča i Vukosavlje) ima veliki kadrovski potencijal u mladim ljudima koji nije dovoljno iskorišćen, smatra DNS-ov kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Da bi svoju kreativnu preduzentničku energiju mladi iskoristili potrebno je izgraditi “Start up Tehnološki centar” sa ciljem pomoći ovom društvenom sloju da izgrade svoje ideje i besplatno izađu na trzište sa proizvodima ili uslugama.

U okviru tog “Startup centra” bile bi obezbjeđene besplatne kanacelarije, struja, internet i slično za rad novoosnovanih početničkih firmi. a besplatnu registraciju obavio bi Centar iz svojih sredstava, naglasio je Pajić.

Uz podršku iskusnih mentora – privatnih preduzetnika – radiće se na ocjenjivanju poslovnih ideja početnika, da bi na kraju programa timovi će imati priliku da se predstave investitorima.

Moderno opremljen prostor Startup centra daće sjajne uslove za rad mladih preduzetnika, kao i podsticajnu atmosferu za razmišljanje i građenje novih biznisa.

Otvoren prostor ovog Startup Centra omogućava razmjenu ideja, a poseban dio namenjen je druženju svih učesnika i izvođenju predavanja. Mentorski rad omogućava da se svakom mladom preduzetniku i ideji pristupi sa posebnom pažnjom. Iskusni mentori će pomoći da se izbjegnu početničke greške. Pored redovnog programa, u Startup centru će se organizovati razni događaji i druženja koji imaju za cilj podsticanje preduzetništva kod mladih, naglašava Pajić.

Polaznici se u toku programa fokusiraju na strategije brzog izlaska na tržište, upoznavanje potencijalnih klijenata, gradnju minimalno održivog proizvoda (MVP – Minimum Viable Product) i maksimalno učenje.

Derventa Cafe

7 KOMENTARI

  1. Muzika bolera ona je po jednom od davnih tipona predviđena kao muzika lovno ratna u borbi protiv mračnih sila.

  2. Svaka čast!!! Ovakve ideje i projekti nam trebaju. Zaposliti mladi svijet i razviti im preduzetnički duh je prava stvar. Odlično Pajiću. Imaš moj glas i moje cijele porodice (6 članova)

  3. To nam treba! Dosta vise suplje price politicara. Pajic radi konkretne stvari: radnicima,studentima i penzionerima hoće da poveća primanja; uvodi bescarinsku zonu Derventa-Brod-Modrica; Štiti građana i zirante od visokih kamata banki; favorizuje porodicu sa djecom; otvara start-up centar za mlade……tako treba. Nije ni čudo što će postati direktan poslanik u Skupštini RS. Derventa je uz tebe, Pajiću!!!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here