Politika Opšti izbori 2018 Dragan Pajić, kandidat DNS-a: Osigurati kvalitetnije zdravstvo za sve naše građane

Dragan Pajić, kandidat DNS-a: Osigurati kvalitetnije zdravstvo za sve naše građane

0

– Potrebno je napraviti zdravstveni sistem dostupan svim našim građanima. Svi trebaju imati jednako pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu bez obzira na njihovo imovinsko stanje. Zdravstveni sistem pripada svim građanima Republike Srpske i potrebno ga je unapređivati, a posebno na području Dervente i Posavine, saopštio je Dragan Pajić, kandidat DNS-a za poslanika.

On kaže da je neophodno djelovati brzo, efikasno i kvalitetno, sa ciljem da se obezbijedi dostupna zdravstvena zaštititu svim građanima, ma gdje se oni nalazili.

Potrebno je pokrenuti projekte koje će smanjiti liste čekanja kod specijalista u drzavnim zdravstvenim ustanovama, bez favorizovanja privatne prakse. Afirmisati zdravstvene programe kao što su npr. “96 sati”, koji garantuje u ovom roku početak liječenja nakon ustanovljenja dijagnoze za teške bolesti. Ove i sve ostale mjere doprinosiće do poboljšanja zdravstvenih usluga za naše stanovništvo, naglašava je Pajić Dragan.

Jednim od ključnih projekata smatra formiranje moderanog zdravstveno-dijagnostičkog centra u Derventi sa konsultativnim specijalističkim i stacionarno-ambulantnim službama za opštine u Posavini.

Derventa Cafe – Izborna kampanja 2018

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here