Vijesti Privreda Dragan Pajić: Nema neizmirenih obaveza prema korisnicima poljoprivrednih podsticaja

Dragan Pajić: Nema neizmirenih obaveza prema korisnicima poljoprivrednih podsticaja

0

U skladu sa Programom podsticaja poljoprivredne proizvodnje na području opštine Derventa za 2017. godinu u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti su intezivirane aktivnosti u vezi njegove implementacije i efikasne realizacije.

Program podsticaja poljoprivredne proizvodnje na području opštine Derventa za 2017. godinu prati Strategiju ruralnog razvoja opštine Derventa od 2014. – 2020. godine prema Strateškim pravcima određenim u navedenom dokumentu.

Ukupno je pristiglo 239 zahtjeva poljoprivrednih proizvođača koji će biti predmet obilaska i utvrđivanja činjeničnog stanja tokom avgusta i septembra ove godine. Obilazak terena će obavljati stručna Komisija prema rasporedu koji je napravljen prema teritorijalnoj podjeli i funkcionalnosti, kaže vd načelnik odjeljenja Dragan Pajić.

Prema Programu podsticaja za 2017. godinu ukupno je planirano 365.000 maraka bespovratnih sredstava za poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Derventa koji ispunjavaju uslove. Najveći dio sredstva u iznosu od 340.000 biće usmjeren za podsticanje razvoja u oblastima stočarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i pčelarstva.

Pored toga obezbjeđena su sredstva za modernizaciju i izgradnju novih proizvodnih kapaciteta, edukaciju poljoprivrednu proizvođača, osposobljavanje zemljišta lošijeg kvaliteta te razvoj organske proizvodnje na području opštine Derventa.

Maksimalni iznos podsticaja koji može dobiti podnosilac zahtjeva – poljoprivredno gazdinstvo iznosi 3.000 maraka, izuzev poljoprivrednih proizvođača sa muznim grlima koji mogu aplicirati do 5.000.

Opština Derventa nema neizmirenih obaveza prema poljoprivrednim proizvođačima korisnicima podsticaja u prethodnom periodu čime se šalje pozitivna slika o stanju funkcionisanja poljoprivrede u našoj lokalnoj zajednici, ističe Pajić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here