Vijesti Politika Dragan Pajić: Posavina je buduća evropska regija

Dragan Pajić: Posavina je buduća evropska regija

19

„Posavina je buduća evropska regija Republike Srpske koja može maksimalno iskoristiti predpristupne fondove EU čime će se direktno obezbjediti bolji životni standard za stanovnike opština regije Posavina“, izjavio je Dragan M. Pajić, koordinator Građanske inicijative “Nova Srpska” iz Dervente i kandidat DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

On smatra da opštine Derventa, Brod, Modriča, Šamac i Vukosavlje prema svom geografskom položaju i ljudskom kapacitetu imaju veliku mogućnost da iskoriste sve komponente za finansiranje iz Predpristupnih fondova EU namjenjenih za BiH.

Evropska komisija uvela je određenu reviziju prijašnjeg instrumenta pretpristupne pomoći IPA, odnosno novi instrument pretpristupne pomoći IPA II za period 2014-2020. Prema novom modelu područna politika podijeljena je na sfere društveno-privredni i regionalni razvoj, zapošljavanje, socijalne politike, obrazovanje, promovisanje ravnopravnosti polova i razvoj ljudskih potencijalam, te poljoprivredni i ruralni razvoj i regionalna i teritorijalna saradnja, pojašnjava Pajić.

Zbog toga u narednom periodu GI “Nova Srpska” planira da formira Regionalnu akcionu grupu „Posavina“, sastavljenu od predstavnika opština iz regije, u kojoj će biti uključeni predstavnici lokalnih uprava, privrednika i NVO organizacija.

Sa ovom Regionalnom akcionom grupom stvoriće se operativni kapacitet za kredibilno apliciranje za buduće projekte koje finansira EU i u kojima će biti angažovan što veći broj stanovnika ove regije, naglašava Pajić.

Derventa Cafe

19 KOMENTARI

 1. Nadamo se da će gospodin Pajić održati obećanje koje je dao u emisiji na K3 i da će se tokom svog mandata u narodnoj skupštini boriti da se penzionerima oduzme pravo glasa.

  • Takoje gospodin Pajic zelida stori novi poredak. tamoce biti mjesta samza mlade fakultetski obrazvane ljude ispod 40. Ostali mogu darazgule mi obrazovani znamo kakocemo.

     • Čuvajte se djeco, bjeli mag zna sve o vama. Bijeli mag sve vidi zato što ima silu. A posto je njegova stranka DNS skraceno od Domain Name System oni su mu dali silu da vidi vašu ip adresu i prije nego što ste željeli nešto da napišete. Ali bijeli mag je zaboravio da je javna ličnost i da bez ikakvih sankcija možete da komentarišete njegov rad. Ali bjeli mag ne bih ni tužio nikoga, bijeli mag je pravedan.

     • ja bih predlozioda pored penzionera pravo glasa otkacimo i ovim budalama kojima ip pocinje sa 46.239.
      Mada vidim da se ovo otima kontroli tako da bih ja uveo zakon po dimenom:
      `Magova selekcija`

      Samo odabrani i osvestani magovom rukom ce moci da glasaju!
      Ostali stop! hejteri stop! dabb on them haters!

 2. Neznam ko liko je ovo pametno.. jer ako nas kao posavinu uzmu u EU moracemo pasosom prelaziti u RS i FBIH… meni ce to tesko da padne jer ne bih da propustam koride zbog zastoja na granicnom prelazu…
  Kakvo resenje gospodin Pajic tu nalaze?

 3. Apstrakcija filmskog izraza kao jezika specifikuma predstavlja sakralnu ratifikaciju vlastite inferiornosti i vlastitog infantizma, de jure.
  Ali to nije tema naše današnje emisije…….

 4. Ovim putem želimo da saopštimo gospodinu Pajiću da je njegova aplikacija za pristup “Udruženju za zaštitu biljke kukurijek” uredno pregledana i da je gospodinu odobreno članstvo. Dobro došli.

 5. Ljudi, šalu na stranu, godpodin je već napravio i prve odlučne korake ka svome cilju. Kupio je novi sako i slikao se pored institucije EU…to nije mala stvar.

 6. Nemojte da vas ovaj potez Dragana Pajica odvuce od cinjenice da je Al Bundy postigao cetiri tacdauna u jednoj utakmici dok je igrao za Pantere Polk srednje skole 1966 godine u gradskom prvenstvu. Ukljucujuci i pobjednicki tacdaun u finalnim sekudama utakmice protiv svog starog rivala “Rezervne Gume” Diksona.

 7. Ne znam ja to baš meni je ovo što priča ovaj sumljivo. Regionalna akciona grupa Posavina, skrećeno RAGP to je obrnuto RPG a ono A je ubačeno pa zamaže oči ali neće moći. Neće meni neki preobučeni šetati Derventom

 8. Extra stvar!
  Jedini od kandidata za poslanika koji ima viziju razvoja Dervente i ove regije.
  Samo napred Pajiću!!!

 9. Ovoliki broj komentara odavno nije viđen na ovoj stranici. Sa pravom ovaj momak izaziva paznju javnosti u Derventi i regiji. Čestitam mu na kreativnoj kampanji i izglednom prolazu za poslanika.
  Mi koji komentarisemo moramo malo paziti i na pravopis jer vidim dosta gramatickih gresaka kod aktera komentarisanja.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code