Vijesti Kultura i obrazovanje Dramoleta mladih Dervenćaniki među odabranim u izboru Akademije umjetnosti – FOTO

Dramoleta mladih Dervenćaniki među odabranim u izboru Akademije umjetnosti – FOTO

0

Dramoleta članica Dramskog studija JU Narodna biblioteka “Branko Radičević” i učenica JU Stručne i tehničke škole Maje Glumac i Zorane Kukić našla se u zborniku “Naših pet minuta” nastalog u okviru programa “Naum”.

One su, zajedno sa mladim autorima iz svih krajeva Republike Srpske, pod mentorskim vođenjem profesorice Brankica Radonjić, učestvovali u programu Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u kojem su zastupljeni dramski radovi 16 učenika iz osnovnih i srednjih škola Republike Srpske.

Hvala svima koji su bili zaslužni za to da knjiga dobije svoj konačan izgled i da tekstovi mladih pisaca budu igrani, čitani i da žive dugo na daskama koje život znače. Inače, učenici su učestvovali u radionicama koje su za njih pripremili studenti 3. godine Smjera za dramaturgiju Nikola Stanišić, Marija Ritan i Đorđe Čarkić, rekao je ovom prilikom rukovodilac Derventskog Dramskog studija Siniša Tešanović.

O zborniku radova su govorili recenzenti Milan Gajić i Mario Ćulum, a dramaturg Siniša Tešanović je pročitao dio iz recenzije mr Silve Dobraš.

Program NAUM realizuje Društvo psihologa Republike Srpske uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here