Vijesti Politika Druga posjeta u samo 3 mjeseca: Mogućnosti saradnje Dervente i ruske oblasti...

Druga posjeta u samo 3 mjeseca: Mogućnosti saradnje Dervente i ruske oblasti Domodedovo značajne – FOTO/VIDEO

0

 

Delegacija Privredne komore moskovskog okruga Domodedovo juče je razgovarala sa načelnikom opštine Miloradom Simićem i njegovim saradnicima o uspostavljanju privredne i ekonomske saradnje.

Ovo je druga posjeta ruskih privrednika u posljednja tri mjeseca, a posebno zadovoljstvo posjetom je izrazio zamjenik predsjednika Privredne komore Domodedova Denis Kočetov ,kome je ovo drugi boravak u Derventi.

Svaki dolazak u Republiku Srpsku je praznik za nas i zadovoljstvo je što smo ponovo ovdje.Divni ljudi i još ljepše gostoprimstvo i to je najljepši poklon koji nam je Derventa priredila i ovaj put. Došli smo da se još upoznamo sa mogućnostima saradnje i imamo ideje šta treba da uradimo,a što se tiče poslova hoću da o tome govorimo poslije nove godine kada ću moći konkretno da iznesem sve naše aktivnosti, rekao je Kočetov.

Treba  istaći da je potrebno još raditi na popularizaciji Dervente i Republike Srpske u ovom moskovskom regionu te upoznati privrednike i potencijalne investitore sa potencijalima jedan je od zaključaka ruske delegacije.

Načelnik Simić je izrazio zadovoljstvo drugom posjetom ruske delegacije i istakao da jučerašnji sastanak predstavlja nastavak saradnje .

Danas su ovdje predstavnici privredne komore,a i predstavnici avio-kompanije, sa ciljem uspostavljanja veza između Moskve i Banjaluke. To nije u našoj nadležnosti ali je svakako dobra stvar za Republiku Srpsku. Takođe ,tu je i jedan mladi hotelijer koji ima namjeru da investira,a ovdje je došao da vidi naše potencijale. Sada je već izvjesno da smo pronašli jednu opštinu u Voronješkoj oblasti koja je izrazila želju za uspostavljanjem bliskih odnosa sa Derventom što će rezultirati našom posjetom tamo i dolaskom njihovih privrednika u Derventu. Razradićemo mogućnosti saradnje,tamo gdje imamo zajedničke interese, nešto slično sa bratskom opštinom Pinerolo iz Italije sa kojom imamo bliske odnose već 14 godina i nije slučajno da desetak talijanskih kompanija posluje u Derventi, rekao je načelnik Simić i dodao da su u privrednoj komori Domodedova dali sebi u zadatak da zbliže dvije zemlje.

Ruska delegacija je poslije razgovora sa rukovodstvom opštine posjetila manastir Pokrova Presvete Bogorodice u Bišnji te preduzeća „Sanino“ i „Mreža Netvork“.

Takođe, ruska delegacija, koja do kraja sedmice boravi u Derventi, danas će posjetiti i banje u Kulašima i Tesliću i razgovarati o mogućnostima saradnje u oblasti banjskog turizma.

U petak je planiran sastanak delegacije sa načelnicima Broda, Srpca i Dervente u Srpcu, na koji je pozvan i ruski ambasador u BiH Petar Ivancov, dok će u subotu će u Ritešiću prisustvovati humanitarnoj večeri za izgradnju Srpsko-ruskog duhovnog centra pravoslavlja.

Derventa Cafe/derventa.ba

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here