Vijesti Sport Druga trka Prvenstva BiH u motokrosu: Miron ponovo na pobjedničkom postolju

Druga trka Prvenstva BiH u motokrosu: Miron ponovo na pobjedničkom postolju

0

Motokros trka ”Kremiks” održana je prošle nedjelje na stazi “Gajice“ kod Kreševa. Vožene su po dvije vožnje u pet klasa, a nastupila su 44 vozača iz Slovenije, Bugarske, Grčke, Makedonije, Rumunije, Srbije i BiH, među kojima i derventski motociklista Miroslav Milojević Miron.

Miron je nastupio u klasi “MX-Turist” i nakon dvije odvežene trke osvojio ukupno treće mjesto, iza Mateja Stanića (AMK Kreševo) i Igora Ivičevića (AMK Kreševo) u okviru Prvenstva BiH, čime je ponovio rezultat iz prve trke u Vitezu.

Organizatori utrke, koja se bodovala i za Istočnoevropsko prvenstvo, bili su Motociklistički savez BiH i Auto-moto klub “Kreševo“.

Naredna trka voziće se u Rogatici sredinom avgusta.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here