Vijesti Kultura i obrazovanje Društvo fizičara organizovalo “online” takmičenje, derventska gimnazijalka među najboljima

Društvo fizičara organizovalo “online” takmičenje, derventska gimnazijalka među najboljima

0

Učenica prvog razreda gimnazije SŠC “Mihajlo Pupin” Una Teofilović osvojila je peto mjestu na “online” takmičenju iz fizike koje je organizovalo Društvo fizičara istočne Hercegovine /DFIH/.

U ovoj konkurenciji takmičilo se 29 učenika iz cijele Republike Srpske.

S obzirom da Republički pedagoški zavod /RPG/ zbog epidemiološke situacije nije mogao da organizuje službena takmičenja DFIH organizvalo je takmičenje preko interneta prema programu RPG i gradivu koje pohađaju učenici, rekli su organizatori.

Takmičenje je organizovano za učenike 8. i 9. razeda osnovnih škola, te za srednjoškolce 1, 2. i 3. razreda. Na ovo takmičenje mogli su se prijaviti svi zainteresovani učenici.

Društvo fizičara istočne Hercegovine je osnovano 22. decembra 2017. godine kao plod saradnje profesora i nastavnika fizike iz Trebinja sa osnovnim ciljem popularizacija nauke.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here