Vijesti Kultura i obrazovanje Društvo fizičara organizovalo “online” takmičenje, derventska gimnazijalka među najboljima

Društvo fizičara organizovalo “online” takmičenje, derventska gimnazijalka među najboljima

0

Učenica prvog razreda gimnazije SŠC “Mihajlo Pupin” Una Teofilović osvojila je peto mjestu na “online” takmičenju iz fizike koje je organizovalo Društvo fizičara istočne Hercegovine /DFIH/.

U ovoj konkurenciji takmičilo se 29 učenika iz cijele Republike Srpske.

S obzirom da Republički pedagoški zavod /RPG/ zbog epidemiološke situacije nije mogao da organizuje službena takmičenja DFIH organizvalo je takmičenje preko interneta prema programu RPG i gradivu koje pohađaju učenici, rekli su organizatori.

Takmičenje je organizovano za učenike 8. i 9. razeda osnovnih škola, te za srednjoškolce 1, 2. i 3. razreda. Na ovo takmičenje mogli su se prijaviti svi zainteresovani učenici.

Društvo fizičara istočne Hercegovine je osnovano 22. decembra 2017. godine kao plod saradnje profesora i nastavnika fizike iz Trebinja sa osnovnim ciljem popularizacija nauke.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here