Vijesti Sport Druženje i sticanje iskustva u prvom planu: Završen najmasovniji Dječiji fudbalski turnir...

Druženje i sticanje iskustva u prvom planu: Završen najmasovniji Dječiji fudbalski turnir u Derventi – FOTO

0

U organizaciji Omladinskog pogona Fudbalskog kluba “Tekstilac” danas je održan Dječiji fudbalski turnir na kojem se okupilo više od 800 dječaka uzrasta od 2007. do 2011. godišta iz cijele BiH i Hrvatske. Ovo je jedna od manifestacija kojom je obilježeno i 100 godina postojanja kluba.

Turnir je otvorio načelnik opštine Milorad Simić, izrazivši zadovoljstvo organizacijom i brojem učesnika.

Ko zna šta su djeca i šta za njih znači sport, taj ne može ostati ravnodušan kada vidi ovu ljepotu. Najiskrenije čestitke upućujem menadžmentu na čelu sa Dejanom Plisnićem na uloženom trudu i uspješnoj organizaciji. I naši mališani odlaze u druge gradove, odakle sa takmičenja ponesu lijepe uspomene, s tim da danas oni imaju priliku da se pokažu i da budu valjani domaćini, istakao je Simić.

Koordinator Omladinskog pogona FK “Tekstilac” Dejan Plisnić u prvi plan je stavio druženje dječaka, a ne rezultat.

Svi su oni pobjednici, a mi, treneri, dužni smo da ih svakog dana učimo da budu još bolji, kao i da sam rezultat nije u prvom planu. Najvažnije je sticanje novih fudbalskih lekcija. Turnir ima međunarodni karakter, a mi ćemo dati sve od sebe da budemo dobri domaćini, rekao je Plisnić prilikom ceremonije otvaranja.

Nakon cjelodnevnog turnira dobili smo i pobjednike po uzrastima. Najuspješnija selekcija FK Tekstilac bila je generacija 2007 koja je osvojila 4. mjesto.

2007: Sloga Doboj – Zenit Bijelina 0:1
2008: Ljubić Prnjavor – Sport tim BL 0:0 (2:0)
2009: Borac BL – Sport tim BL 1-2
2010: Don Bosco Žepče – Spartak BL 1:1 (4:5)
2011: Soccer Kids Bijelina – Borac BL 3:3 (6-5)

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here