Vijesti Društvo Druženje 300 lovaca: Održana 2. Šakalijada u Derventi – FOTO/VIDEO

Druženje 300 lovaca: Održana 2. Šakalijada u Derventi – FOTO/VIDEO

1
Predsjednik LU “Motajica Darko Bećarević i predsjednik Lovačkog saveza Savo Minić

Gotovo 300 lovaca iz Dervente, ali i brojnih gostiju iz Teslića, Bijelinje, Visokog, Zavidovića i drugih opština, okupilo se danas u našem gradu na drugoj Šakalijadi koju je organizovalo Lovačko udruženje „Motajica“.

Organizatori su i ovog puta poručili da im je cilj da ovo okupljanje postane tradicionalno.

Zahvaljujem se svim učesnicima koji su podržali ovu našu akciju. Cilj nam je svakako bio odstrijel ove štetočine, ali i naše druženje i okupljanje. Stalnu podršku radu našeg udruženja pružaju opština Derventa i Lovački savez Republike Srpske, a današnje okupljanje pomogli su salon „Marco Polo“, naš lovac Mladen Jeftić i mnogi drugi, rekao je predsjednik LU „Motajica“ Darko Bećarević.

Član udruženja Zikret Gračankić otkrio je da su oba šakala odstrijeljena na području između Šušnjara i Zelenika, gdje je lovilo oko stotinu učesnika, dok ostali lovci u Lužanima nisu imali puno sreće zbog dubine snijega. Odstrijel mogao biti tri puta uspješniji, istakao je.

Ovoga puta mirniju ruku od ostalih imali su Dervenćanin Novo Ignjić, te gost iz Visokog Aniz Dlakić, kojem je ovo prva odstranjena štetočina ove vrste.

Gost druženja, održanog u salonu „Marco Polo“, bio je i predsjednik LS RS Savo Minić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here