Vijesti Hronika Državljani Hrvatske plaćali krivotvorenim evrima u Derventi

Državljani Hrvatske plaćali krivotvorenim evrima u Derventi

0

Državljani Republike Hrvatske čiji su inicijali J.S. (1993), I.Dž. (1991), D.S. (1994) i D.B. (1985), državljani Republike Hrvatske, uhapšeni su u subotu zbog sumnje da su na području opština Srbac i Derventa počinili krivično djelo krivotvorenje novca.

Policijskoj stanici Srbac, u subotu oko podne, oštećeni je prijavio da su u prijepodnevnim časovima, na četiri lokacije u trgovinskim objektima na području opštine Srbac, četiri nepoznata muškarca, prilikom kupovine robe, plaćajući račun, stavili u promet krivotvorene novčanice u apoenima od po 50 evra.

Postupajući po navedenoj prijavi i preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje, utvrđeno je da su se lica kretala putničkim vozilom marke “Opel”, te je isto zaustavljeno i kontrolisano na području opštine Derventa, a u vozilu su se nalazila lica J.S, I.Dž, D.S. i D.B., saopšteno je iz policije.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje novca, privedeni su i oduzet im je novac u raznim apoenima i valutama – evri, kune, konvertibilne marke – kao i različiti artikli kupljene robe.

Muškarci se sumnjiče da su istog dana u jutarnjim časovima, na lokaciji na Sajmištu u Derventi, plaćajući račun prilikom kupovine robe, stavili u promet krivotvorene novčanice od po 50 evra.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a uhapšeni su juče, nakon završene kriminalističe obrade, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Osumnjičene su identifikovali i uhvatili policijski službenici Policijske uprave Gradiška, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Doboj.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here