Vijesti Kultura i obrazovanje “Dualno obrazovanje” derventskih obućara

“Dualno obrazovanje” derventskih obućara

0

Republički pedagoški zavod će do kraja avgusta održati savjetovanja za nastavnike, stručne saradnike i direktore predškolskih ustanova i škola.

Kako su objasnili u Zavodu, na savjetovanju će biti riječi o eksternim provjerama znanja učenika, novom nastavnom planu i programu, kao i novim udžbenicima.

– Osim toga, biće riječi i o maloj maturi i vrednovanju rada škole, kao i o ocjenjivanju nastavnika, stručnih saradnika i direktora – saopšteno je iz Zavoda.

Savjetovanje počinje već danas za prosvjetare sa područja Hercegovine i sarajevsko-romanijske regije, a biće održano i u Semberiji i Birču, Doboju, Banjaluci i Prijedoru.

Iz Zavoda su podsjetili da đake u novoj, školskoj 2017/2018. godini, koja počinje 1. septembra, čekaju 23 nova udžbenika, a za sva nova zanimanja u srednjim stručnim školama uvedeni su novi nastavni planovi i programi, a u četiri srednje škole u Prnjavoru, Bijeljini, Derventi i Kotor Varošu uvedeno je takozvano dualno obrazovanje, odnosno povećana je praktična nastava za zanimanja stolar i obućar.

Glas Srpske

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here