Vijesti Društvo Dugogodišnja saradnja: Članovi LOT tima iz Čilea posjetili Derventu

Dugogodišnja saradnja: Članovi LOT tima iz Čilea posjetili Derventu

0

_ileanski lot tim 005

Čileanski LOT tim ima dugogodišnju saradnju sa opštinom Derventa, koja datira još iz vremena kada je ovaj LOT tim bio smješten u našem gradu, dok je danas stacioniran u Banjaluci.

LOT timovi (kuće) djeluju u okviru EUFORA, kojeg čine 23 države članice Evropske unije, te Čile, Albanija, Makedonija, Švajcarska i Turska. Zadatak im je održavanje sigurnosti i stabilnosti na području BiH, a putem LOT timova EUFOR razvija saradnju sa lokalnim zajednicama.

Misije LOT timova traju šest mjeseci i već tradicionalno, svaka nova misija dolazi u posjetu načelniku Simiću. Tako su proteklog petka načelnika posjetili novi komandir Čileanske LOT kuće u Banjaluci kapetan Leonardo Jara i poručnik Hektor Vera. U razgovoru sa njima načelnik Simić je istakao svoje zadovoljstvo što se i dalje nastavlja jedna izuzetno dobra saradnja čileanskog LOT tima i Dervente, te ih upoznao sa političkom i društveno-ekonomskom situacijom na području opštine i istakao sve ono po čemu je Derventa već duže vremena prepoznatljiva, ne samo u Republici Srpskoj nego i šire.

“Ovo je jedan kontinuitet u saradnji između načelnika i lokalne uprave i čileanske LOT kuće. Predmet njihovog posmatranja je i Derventa i kada god se smjenjuju, oni dođu u posjetu”, rekao je načelnik Simić.

Kapetan Jara je izrazio svoje zadovoljstvo načinom na koji su primljeni u Banjaluci i ovdje u Derventi, prijateljskim odnosom ljudi prema pripadnicima ovog tima.

“Od svojih prethodnika sam saznao da im je uvijek bilo veliko zadovoljstvo razgovarati sa načelnikom Simićem i poslije ovog razgovora danas, potpuno se slažem se sa njima. Ostvarena je dobra komunikacija i saradnja između naše LOT kuće i opštine Derventa. Smisao naše misije je održavanje mira, ali i sakupljanje informacija koje mogu doprinijeti tom zadatku. Dosadašnje misije su trajale po šest mjeseci, moja misija će trajati do juna ove godine, a od juna pa nadalje, misije će trajati po osam mjeseci. Naši timovi imaju po 8 članova”, rekao je kapetan Jara i zahvalio se načelniku na prijemu i dosadašnjoj saradnji i izrazio uvjerenje da će se ta saradnja nastaviti i ubuduće.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here