Vijesti Privreda Dvadeset poljoprivrednika ispunilo uslove za kupovinu poljoprivrednih mašina po subvencionisanjim cijenama

Dvadeset poljoprivrednika ispunilo uslove za kupovinu poljoprivrednih mašina po subvencionisanjim cijenama

0

Dvadeset derventskih poljoprivrednika ispunilo je uslove predviđene Programom podrške Vlade Mađarske privredi u Republici Srpskoj te će dobiti poljoprivrednu opremu mađarskih proizvođača po subvencionisanim cijenama i do sedamdeset odsto.

Trenutno se u kancelariji u Derventi privodi kraju potpisivanje ugovora za ukupno 130 poljoprivrednika iz regije koji su prošli na konkursu kojeg je raspisivalo udruženje „Progresuss“.

– Nakon potpisivanje ugovora poljoprivrednici do početka juna treba da uplate svojih do 30 odsto učešća, a nakon toga „Progressus“ uplaćuje ostatak. Ugovorom je definisano da će isporuka naručenih mašina biti obavljena do kraja septembra. Neke mašine su na lagerima, pa će isporuka ići brže, dok su neke u dolasku, pa će dinamika zavisiti od toga. Konačan broj učesnika u projektu, kao i vrijednost sredstava biće poznat nakon što privrednici potpišu ugovore i prihvate obavezu avansiranja svog dijela i tako se u potpunosti opredijele za realizaciju, kažu iz derventske kancelarije „Progresussa“, dodajući da privrednike u narednom periodu očekuje još jedan sličan projekat.

Sve informacije o potpisivanju ugovora poljoprivrednici mogu pronaći OVDJE.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here